Editura Evenimentul si Capital

Nimeni nu a contrazis dezvăluirile lui Dan Andronic. Maior, Coldea și Kovesi, sub semnul Legii Tăcerii! | Operațiunea „Noi suntem Statul!”

Noi suntem Statul!
Autor: | | 1 Comentarii | 5870 Vizualizari

Coldea. Maior. Kovesi. Politicieni, procurori, judecători. Serialul Evenimentului zilei a provocat multe reacții și comentarii din partea celor implicați direct și a unora care au fost mai mult sau mai puțin afectați, dar și niște tăceri care ridică multe semne de întrebare

Coldea. Maior. Kovesi. Politicieni, procurori, judecători.

Dintre cei care au reacționat, nimeni nu a contrazis dezvăluirile făcute de Dan Andronic. În ultima perioadă, episodul cu întâlnirea din noaptea alegerilor prezidențiale din 2009 este dezbătut de multe persoane implicate în acest scandal, noi dezvăluiri fiind făcute constant. Parchetul General a deschis un dosar in rem, realizând deja primele audieri, iar Parlamentul formeză o comisie parlamentară de anchetă pentru a afla ce s-a întâmplat la scrutinul de acum opt ani.Horia Georgescu a recunoscut primul

Fostul președinte al ANI, Horia Georgescu, a fost primul dintre participanții la întrunirile grupării „Noi suntem Statul!” care a confirmat că una dintre vilele SRI în care s-au ținut deja celebrele partide de tenis și chermeze era K2. „Eu prefer să spun Eliade. Nu era nici un secret nici obiectiv militar. Aceasta locație de protocol era cunoscută prescurtat K2. Având în vedere că mai mulți reprezentanți din mass-media mi-au solicitat un punct de vedere privind articolul publicat astăzi în Evenimentul Zilei precizez următoarele: Am participat la unele evenimente private de tipul celor menționate, fiind invitat. Nu doresc să comentez alte detalii referitoare la participanți”, a scris Horia Georgescu pe contul său de Facebook după apariția episodului întâi al serialului.

Ponta: „Totul era despre România”

Unul dintre participanții importanți și constanți la partidele de tenis, Victor Ponta a declarat pentru B1TV, la sfârșitul lui aprilie:„Am fost la tenis cu domnul Dragnea și alți oameni. Nu vreau să povestesc cum ducea Dragnea sticle de vin lui Florian Coldea. Uite că nu vreau să povestesc decât dacă sunt obligat. Am stabilit cu Dragnea că dacă dezvăluim ce știm, ne facem rău. Ne-am oprit cu dezvăluirile, au fost și răutați din partea mea. Vorbeam discuții private cu Maior și Coldea, totul era despre România. Am spus de mai multe ori că se creează un sistem paralel de putere și care nu este supus nimănui. Nu răspunde în fața nimănui. Am încercat ca prim ministru să vorbesc cu toți ca să am informații și să pot fi eficient. Am avut întâlniri cu SRI, cu SIE. Nu mă justific, dar am făcut ce am crezut că e bine. Și cu domnul Băsescu m-aș fi văzut dacă aș fi avut încredere în el. De altfel, și cu el am avut discuții private”.

Vinul Opus One

Fostul premier scrisese, duminică 2 aprilie, pe Facebook, că la SRI „sigur au mai rămas din sticlele de vin Opus One pe care le ducea «prietenul » Liviu pentru prietenul lui, Florin!”.

„Să comentez minciunile și prostiile Cârmaciului din Teleorman?? Mai bine nu .... sunt lucruri mult mai importante de făcut! Dar înțeleg frustrarea și lașitatea cu care sunt atacat non stop. (...) Văd că încă sunt oameni suficient de orbi sau mințiți care spun să nu îl mai atac pe Dragnea - dragii mei, va rog citiți că eu doar AM RĂSPUNS la niște murdării și aberații!”, a scris Ponta pe contul său de socializare. „Mă duc să îmi primesc «plata» de la Băsescu, Soros și SRI! Încep cu SRI că acolo sigur au mai rămas din sticlele de vin Opus One pe care le ducea „prietenul” Liviu pentru prietenul lui Florin!”, a adăugat Ponta.

Reacția lui Ponta pe Facebook a venit ca urmare a afirmațiilor făcute de Dragnea, la România TV, că atacurile la adresa sa, desfășurate de politicieni precum Ponta, Băsescu și Daniel Constantin sunt coordonate și că unii afirmă că ar fi coordonate de SRI, iar alții, de Soros.

SRI a recunoscut „activitățile” de la K2 și T14

SRI avea să vină cu unele lămuriri, pe 13 aprilie, după ce Evenimentul zilei i-a făcut o solicitare conform Legii privind liberul acces la informații de interes public. Serviciul ne-a transmis un punct de vedere legat de obiectivele T 14 și K2, acolo unde aveau loc chermezele, descrise în primul episod al seriei de dezvăluiri: „Ambele sedii la care faceți referire au regim de obiective cu caracter militar. La preluarea în administrarea instituției noastre, imobilul denumit T14 a dispus de facilități specifice unui obiectiv cu caracter militar, care au inclus spații destinate activităților profesionale, spații necesare instruirii, spații de cazare și spații de pregătire fizică - terenuri sportive exterioare. Cu privire la obiectivul K2, menționăm că în această locație s-au desfășurat multiple activități de reprezentare la nivel instituțional și s-au asigurat condiții suport pentru derularea acestora, participanții și conținutul întâlnirilor nefiind informații de interes public (…) Domnul general locotenent Florian Coldea este cadru militar în rezervă al Serviciului Român de Informații. În prezent, acesta colaborează, în temeiul prevederilor legale, cu Academia Națională de Informații ”Mihai Viteazul”, în diferite programe de pregătire/instruire”.

Băsescu: Maior, creierul acestei construcții suprastatale

Traian Băsescu a susținut că liderul grupării „Noi suntem Statul!” a fost George Maior: „E o construcție gândită de Maior și pusă în aplicare de Coldea, care avea toate informațiile (…) Nu Coldea a fost creierul acestei construcții suprastatale. George Maior a fost. E mână de om politic. Nu putea un general să cheme șefa Înaltei Curți... E clar că a fost gândirea lui George Maior”.

„Sunt dubioase întâlnirile. S-a făcut o construcție gândită de Maior, spre a fi utilizată de el ca să ajungă prim ministru, poate chiar să candideze la președinție. Coldea a fost un executant zelos până dincolo de orice, dar nu el a fost creierul, ci George Maior. În aceste întâlniri se discutau dosare, chestiuni de serviciu”, a mai spus fostul președinte.

„Am încredere în lista prezentată de EvZ. Dacă vă uitați la listă, toți sunt la Academia de Știință a Securității Naționale. Lui Ponta și lui Dragnea nu le este rușine? Le era frică de mine, țipau că îi arestez, dar ei stăteau bot în bot cu Florian Coldea”, a mai declarat Băsescu.

Condamnarea lui Adrian Năstase

Gigi Becali a povestit cum verișoara lui, fosta judecătoare de la ICCJ, Sofica Dumitrașcu, i-a spus despre schimbarea verdictului, peste noapte, în cazul lui Adrian Năstase, din închisoare cu suspendare în închisoare cu executare. „Această dezvăluire are legătură cu mecanismul descris de Dan Andronic, pentru că este clar ca justiția nu a funcționat independent. Răul a fost făcut, am scris în mai multe rânduri, absolut inutil. Ce trebuia făcut atunci, dacă se dădea cu suspendare și nu puteau fi adăugate pedepse complementare, care erau cele care trebuiau să mă împiedice să particip la viața politică… Nu știu dacă ceilalți judecători din completul de cinci vor vorbi vreodată, dar Sofica, înainte să moară, probabil s-a simțit apăsată. Probabil că există o anumită inerție a acestor practici. De aceea, exorcizarea, dezbaterea lor inclusiv în cadrul unor comisii parlamentare, are sens”, a declarat Adrian Năstase.

Gabriel Oprea a recunoscut cu jumătate de gură: „Nu infifi rm că a fost Florian Coldea”

Principalul personaj în episodul „Noaptea alegerilor din 2009”, Gabriel Oprea, a fost și primul audiat de procurori în dosarul pe care l-a deschis Parchetul General pentru abuz în serviciu și falsificarea documentelor și evidențelor electorale.Fostul vicepremier Gabriel Oprea ar fi fost audiat în secret pe 27 aprilie și ar fi recunoscut că întâlnirea relatată de Dan Andronic este reală și că la aceasta au participat cei menționați: Procurorul General din acel moment, Laura Codruța Kovesi, actuală șefă a DNA, directorul SRI din perioada respectivă, George Maior, și prim-adjunctul acestuia, Florian Coldea.

El mai vorbise despre subiect o singură dată, într-o intervenție telefonică, pe 19 aprilie, la emisiunea ”Sinteza zilei”: „Fac o declarație, așa cum ne-am înțeles. Atunci, duminică, 6 decembrie, a fost o simplă cină. Nu i-am organizat ziua de naștere sau ziua de sfânt domnului Onțanu. Au fost acolo domnul Maior, domnul Dîncu, domnul Iordănescu, domnul Andronic… (…) Eu înțeleg poziția dumneavoastră, dar nu a fost nimic politic, a fost o simplă masă, o cină, nimic mai mult și asta se va dovedi. Înțeleg că va fi o Comisie, vor fi declarații sub jurământ”. Oprea a refuzat să spună clar dacă au fost prezenți Coldea și Kovesi.

„Mă uit la televizor și mă doare capul. O să vin la dumneavoastră în emisiune, să discutăm bărbătește (ceea ce nu s-a mai întâmplat – n.red.). În decembrie 2009 eram parlamentar independent. Anunțasem cu câteva zile înainte că dau o petrecere la mine acasă. Au fost Vasile Dâncu, Dan Andronic, George Maior, Anghel Iordănescu. Invitația a fost la mine acasă la 19.30, masa a început la 20:00 și s-a terminat la 22:30. La ora 23:00 nu mai era nimeni. A fost o simplă masă”, a mai spus Gabriel Oprea la Antena 3, după care legătura telefonică s-a întrerupt. Ulterior, Oprea a revenit și a continuat: „M-a bătut la cap nevastă-mea ca să intru. Nu infirm că a fost Florian Coldea”. Potrivit lui Mihai Gîdea, realizatorul emisiunii „Sinteza Zilei”, George Maior a afirmat că „dacă va fi cazul, va face declarații acolo unde va fi chemat în mod oficial”.

Onțanu și Iordănescu vorbesc doar cu procurorii

Săptămâna trecută le-a venit rândul să meargă la Parchetul General lui Neculai Onțanu și Anghel Iordănescu. Întrebat dacă a confirmat în fața procurorilor veridicitatea informațiilor făcute publice de Dan Andronic despre întâlnirea din locuința lui Gabriel Oprea, Onțanu a spus: „Acelea sunt declarațiile domnului Andronic, iar declarațiile pe care le-am făcut sunt confidențiale și le-am făcut în fața procurorului. Alte detalii nu pot să spun”.

Iar Anghel Iordănescu, la ieșirea din sediul Parchetului, a declarat: „A fost o cină, am fost invitat personal de domnul Gabriel Oprea. Restul veți afla pe parcurs (…) A fost o cină amicală, a fost o masă, asta este tot”. El nu a vrut să spună presei dacă la acea întâlnire au fost Maior, Coldea și Kovesi.

Băsescu: Kovesi și Maior greșesc

Traian Băsescu a anunțat că nu se opune unei comisii de anchetă în Parlament și că scrutinul din 2009 nu a fost furat de oamenii PDL, nici de grupul de la Oprea de acasă: „Nu știu cum ar fi putut să influențeze alegerile. Ar fi trebuit să fie la cazarmă ca să facă asta. Ei voiau să vadă cine e câștigător ca să își facă ploile. Șef de trib era George Maior. El negocia cu Mircea Geoană. Eu ce să le cer celor din comisie? Să se renumere voturile, dar înțeleg că nu mai sunt. Avea Cătălin Voicu vreo misiune la alegeri sau trebuia să blocheze alegerile?”.

„Kovesi și Maior greșesc că nu spun că au fost la Oprea acasă. Erau oameni numiți de mine. Știau că dacă eu pierd alegerile și funcțiile lor sunt sub semnul întrebării”, declarase Băsescu cu câteva zile înainte, adăugând: „Relatează Dan Andronic că doamna Kovesi a vorbit de două ori cu cineva la telefon, în noaptea alegerilor, căruia îi spunea domnule președinte. Vă garantez că nu a vorbit cu mine în noaptea alegerilor. Kovesi vorbea cu Geoană. Maior tot cu Geoană vorbea”.

Geoană: Să se facă lumină!

Multora li s-a părut suspectă tăcerea lui Mircea Geoană, care a intervenit abia pe 12 aprilie, când a scris pe Facebook că „editorialul lui Andronic a stârnit multe reacții. Da, alegerile din 2009 au fost fraudate și cred că totul s-a făcut cu acordul și chiar la imboldul lui Băsescu. Am spus asta încă de atunci, când am sesizat Curtea Constituțională și am trimis camioane de documente cu dovezi. Miza era extrem de mare, românii având de ales între vechiul mod de a face politică și o echipă de lideri tineri (eu, Antonescu, Iohannis). (...) A face lumină asupra unui moment tenebros din trecut nu este doar un gest reparatoriu, ci o investiție într-o Românie cu adevărat democratică”.„Votul s-a furat din țară”

După alte critici referitoare la muțenia sa, Mircea Geoană, a revenit, la Antena 3, pe 7 mai: „Diferența reală era de câteva sute de mii de voturi (între cei doi candidați la prezidențiale - n.red). Votul s-a furat din țară. Nu îi doresc nimănui să treacă prin ce am trecut eu”.

„Ceva a fost necurat și în Diaspora, dar grosul s-a furat din țară. Când au început să-mi spună colegi din țară că n-au văzut în viața lor tone de mâncare aruncate prin curțile oamenilor, alți colegi îmi spuneau că se cumpără voturile țiganilor la sume incredibil de mari. Rezerva de voturi pe care o aveam nu avea cum să fie influențată nici de un milion de pui congelați (…) Nu am nicio emoție în privința comisiei parlamentare. Dacă se află adevărul, foarte bine”, a mai spus Mircea Geoană.

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Justiţie

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI
Tema zilei
19:46 DAEA a DECIS cum se poziționează în SCANDALUL din PSD. Trebuie „să DISCUTĂM ca BĂRBAȚI ce suntem” 19:13 Păzea, Ion Iliescu se întoarce! Editorial de Simona Ionescu 18:14 Firea a oferit DETALII INCENDIARE din culisele PSD. ATAC DEVASTATOR la adresa lui Dragnea 18:13 ZÂNZANIE în PSD! ARDELENII ies la ATAC. Planul EXTREM pentru SUSȚINEREA lui Dragnea 18:11 Se strâng rândurile în jurul lui DRAGNEA. DEMOCRAȚIA partidului este CONTESTATĂ 18:08 STĂNESCU nu-l mai SUPORTĂ pe DRAGNEA. Mesaj AGRESIV de ULTIMĂ ORĂ 18:04 REACȚIE din GUVERN cu privire la SCRISOAREA CELOR TREI GREI. „Momentul este PROST ales” 17:58 DRAGNEA NU mai ARE de ALES! DEMISIA sau CĂDEREA GUVERNULUI? PSD poate PIERDE MAJORITATEA în PARLAMENT, dacă actualul LIDER NU SE REATRAGE 17:37 Partizanii lui DRAGNEA activează OPȚIUNEA NUCLEARĂ. Acuzații de COLABORARE cu STATUL PARALEL. „Parcă e venită din LABORATORUL KOVESI-MAIOR-COLDEA!” 17:01 ATACURI repetate în PSD. O întreagă ORGANIZAȚIE de partid SUSȚINE scrisoarea împotriva lui DRAGNEA. 16:25 DRAGNEA vs PSD. Un nume GREU din PARTID susține SCRISOAREA CELOR TREI. 15:50 REACȚIA lui DRAGNEA la LOVITURA de PALAT. „Despre DEMISIE discutăm în CExN” 15:09 Firea nu-l uită şi nu-l iartă pe Dragnea. ATACUL CARE SPUNE TOTUL despre intenţiile ei. News alert 15:05 Dragnea, APROAPE de FINAL. „DEMERSUL PERVERS” din SCRISOAREA CELOR 3 îi poate fi FATAL. ÎL TRĂDEAZĂ şi Dăncilă? Analiza lui Dan Andronic 15:04 E clar, DRAGNEA ESTE ÎNCOLŢIT din toate părţile! Încă o LOVITURĂ DE RĂSUNET în interiorul PSD 14:14 Ponta CONFIRMĂ COLAPSUL LUI DRAGNEA! Cine urmează la conducerea PSD? 14:08 Dragnea A PRIMIT MAREA VESTE de la Instanța Supremă. DECIZIE DE ULTIMĂ ORĂ pentru liderul PSD. Breaking news 13:07 Ștefănescu reacţionează după SCRISOAREA CELOR 3. Se ştie când SE VA DA CEA MAI APRIGĂ BĂTĂLIE pentru putere în PSD 12:57 Ion Cristoiu a surprins DETALIUL NEVĂZUT din scrisoarea celor 3? ÎNTREBAREA al cărei răspuns POATE FI SALVAREA LUI DRAGNEA. Alertă 12:14 Ultimatumul Vioricăi Dăncilă pentru Liviu Dragnea! Cât mai rămâne în funcție? Editorial de Anca Andrei

Articole salvate