Cel care care are studii de Jurnalism şi Comunicare a criticat în termeni duri interviul acordat de Florian Coldea celor de la ziare.com în urma acuzaţiilor lansate de fostul colonel SRI, Daniel Dragomir.

MANEVRE MURDARE ÎN SRI. Un fost şef al Serviciului A SPUS TOTUL, inclusiv despre EXPLOZIVA RELAŢIE dintre KOVESI ŞI COLDEA

“Am citit interviul lui Coldea si nu ma mir ca Romania a ajuns in halul in care e cu un astfel de caracter la carma operativa a SRI-ului. Pe de o parte Coldea recunoaste ca SRI e bagat in toate segmentele societatii considerate cu probleme pentru "siguranta nationala". Pai dupa Strategia Nationala de Securitate, absolut toate segmentele din societate sunt fie amenintari, fie riscuri sau vulnerabilitati pentru securitatea nationala. Deci admite, indirect, ca sunt bagati peste tot.

Cum a apărut Binomul SRI-DNA. De ce erau nervoși cei de la SRI pe Daniel Morar și o preferau pe Laura Codruța Kovesi | „NOI SUNTEM STATUL!” (VIII)

Cu toate ca sunt in toti si'n toate, cand e intrebat de chestii concrete spune ca "nu stie". Despre Hexipharma nu stia, despre ce fac procurorii in dosare nu stie (hahahaha). Spune apoi ca serviciile se bat cu "mafia" din Romania. Asta a spus si Kovesi.

Cand Romania a intrat in UE in 2007 avea coruptie, dar nu avea mafie. Acum, dupa ce SRI e bagat in anticoruptie din 2005, nu doar ca Romania are coruptie endemica, dar are si mafie.

Coldea justifica, apoi, toate actiunile pe care le-a facut SRI sub el cu "partenerii strategici". Dovada ca a si fost decorat de CIA. Coldea, de fapt, confirma ca toate abuzurile facute in Romania de SRI s-au facut cu "binecuvantarea" americanilor. Asta va da apa la moara sentimentului anti-american.

Nu in ultimul rand, explicatiile pe care le ofera despre sclavii din presa care ii vizitau biroul sunt de vis. Aceia nu sunt acoperiti, deoarece cu "acoperitii" nu te intalnesti in sediul unitatii. Coldea recunoaste, insa, ca acei jurnalisti erau de fapt informatori.

Adica daca ati vorbit cu Dan Tapalaga ori Dan Turturica, de exemplu, ati vorbit implicit cu Coldea. Din intregul interviu transpare dispretul lui Coldea si al SRI pentru oameni, care nu sunt decat "surse", obiective, tinte.

Ca se intalnesc cu tine, care esti om ok, ori ca se intalnesc cu un infractor, pentru ei este tot una. Aviz amatorilor care vor sa se bage sluga la servicii, crezand ca ce mare lucru fac. Vor fi doar folositi, iar cand nu mai au nevoie de ei vor fi aruncati ca o masea stricata.

Astia nu au nici loialitate si nici onoare, ci numai interese. Cineva cu onoare si loialitate nu ar fi adus Romania in halul acesta”, a scris Terhes pe contul său de Facebook.

 

Te-ar putea interesa și: