Evenimentul Zilei > Politica > Codrin Ștefănescu, mesaj pentru George Simion și Diana Șoșoacă: „Ați mai distrus o speranță a românilor”
Codrin Ștefănescu, mesaj pentru George Simion și Diana Șoșoacă: „Ați mai distrus o speranță a românilor”

Codrin Ștefănescu, mesaj pentru George Simion și Diana Șoșoacă: „Ați mai distrus o speranță a românilor”

Protestul organizat de AUR, în 2 octombrie, în Piața Victoriei, încheiat cu un nou scandal între susținătorii lui George Simion și ai Dianei Șoșoacă, a fost „un circ”. Afirmația îi aparține lui Codrin Ștefănescu, secretarul general al Alianței pentru Patrie, formațiune lovită, de asemenea, de un imens scandal în contextul despărțirii de Liviu Dragnea, vectorul său de imagine.

Codrin Ștefănescu susține că guvernanții râd de protestele organizate cu doar câteva mii de oameni, care nu vin să anunțe obiective clare. În acest context el a caracterizat mitingul organizat de AUR și George Simion, la care au participat în jur de 3 – 4.000 de protestatari, drept un circ.

„Românii s-au săturat de circ, foame, frig, sărăcie și umilințe după umilințe. Este tot mai clar că românii nu întrevăd prea curând o cale de ieșire din criza în care ne aflăm cu toții. Au început să-și piardă speranța și s-a instalat un periculos și general sentiment de blazare. «Protestul» din 2 octombrie era o formă prin care Coaliției de Guvernare i se putea atrage atenția, în modul cel mai serios cu putință, că lucrurile merg într-o direcție total greșită”, a transmis Codrin Ștefănescu, după protest.

Potrivit spuselor sale, coaliția de guvernare i-a sfidat pe toți cei care au protestat în această perioadă fie că au fost sindicaliști, pensionari sau organizații ale patronatelor. El a arătat că autoritățile au refuzat dialogul și nici nu au dat curs vreunei probleme ridicate de cei care au ieșit în streadă. Codrin Ștefănescu a acuzat scandalul în care s-au implicat susținătorii Dianei Șoșoacă și cei ai lui George Simion. Politicianul a descris ceea ce s-a întâmplat în Piața Victoriei drept „ridicarea poalelor în cap”

„Prin urmare, după toate aceste încercări eșuate ale oamenilor ieșiți în stradă, în sensul de a schimba comportamentul celor aflați la putere, când vrei să organizezi un protest ții cont de toate cele de mai sus. Adică, nu pregătești, tu ca partide așa zis «suveraniste», un fâs, decât dacă fâsul este bine coordonat și dirijat din spate, ca să fie fâs. Nu aduni în stradă 3-4 mii de oameni care speră să schimbe ceva, doar ca să îți pui poalele în cap și să faci scandal, în timp ce guvernanții râd și fac mișto de eșecul răsunător al unui miting în care nici măcar organizatorii nu cred!”, a mai arătat reprezentantul APP.

sursa foto. EVZ

Codrin Ștefănescu acuză circul organizat de Simion și Șoșoacă

Codrin Ștefănescu i-a acuzat pe organizatori protestului,George Simion, Diana Șoșoacă că și-au bătut joc de participanți și că au distrus o încă o speranță a românilor.

„Simion, Șoșoacă și Lazarus & company! Dacă ați vrut circ, atunci trebuia să anunțați că vreți doar circ! Nu să vă bateți joc de încrederea oamenilor! Nu să veniți fără niciun mesaj coerent! Nu să zbierați aceleași sloganuri goale și fără sens! Nu să vă bateți între voi care țipă mai tare sau care este mai ridicol! Ați mai distrus o speranță a românilor, iar sistemul râde fericit de acest fiasco lamentabil”, a mai arătat Codrin Ștefănescu.

Mai mult, politicianul APP susține că acesta este motivul pentru care românii nu au participat la protestul organizat de AUR. Pentru că au simțit că în spate sunt serviciile secrete, „sistemul manipulator” și nu au avut încredere.

De aceea, românii nu au participat! De aceea, toți cei care întâmpină aceleași probleme, care îndură aceleași umilințe, care sunt disperați de prețuri și facturi, au refuzat să vă dea credit și să vi se alăture! În spatele acestei «acțiuni» sau cum ați numit-o voi «protest», toată lumea, dar absolut toată lumea a simțit mirosul putred al unor mâini din servicii, al aceluiași sistem manipulator, care, cu această ocazie, a mai închis încă o supapă periculoasă pentru putere: nervozitatea amplificată de nemulțumirea generală.

Românii au început să înțeleagă că cei care se prefac că îi reprezintă sunt fie bufoni, fie sclavii Bruxelles-ului aflați, astăzi, în înaltele funcții ale statului. Primii se încaieră public pentru a-și clama falsa grijă vis-a-vis de bunăstarea românilor, iar ceilalți se distrează pe seama bufonilor și își consolidează pozițiile pro-stăpânilor lor din străinătate”, a mai scris Codrin Ștefănescu pe Facebook.

Sursa foto: Razvan Valcaneantu/ EEC

Concluziile lui Codrin Ștefănescu la finalul mitingului

În finalul mesajului, el a transmis că partidul pe care îl reprezintă duce lupta la baionetă cu actuala coaliție și că va continua să blocheze actele normative antiromânești. Deși partidul din care face parte nu are reprezentare parlamentară, Codrin Ștefănescu spune că va ontinua să atace proiectele legislative, să anuleze amendamentele și să modifice textele de lege.

„Noi, cei din Alianța Pentru Patrie vom continua să ducem lupta pe bune și la baionetă cu actuala Coaliție, căreia i-am dovedit, în ultima perioadă, că nu suntem nici ridicoli și nici penibili în tot ceea ce întreprindem. Vom continua să le blocăm legile, hotărârile și ordonanțele antiromânești, vom continua să sesizăm instituții din țară și străinătate, vom continua să depunem plângeri penale pe numele tuturor miniștrilor care și-au asumat prin semnătură legi împovărătoare sau umilitoare pentru români.

El concluzionează că după protestul organizat de AUR, partidul APP este singurul care a rămas în luptă cu coalția de guvernare.

„Ne-am dat seama, după acest «protest», că am rămas singuri în lupta cu acești monștri, dar vă asigurăm că știm să folosim toate pârghiile, toate mințile excepționale și toți românii curajoși care ni se alătură în această confruntare pentru a ne recupera România!”, a mai arătat Codrin Ștefănescu.