Evenimentul Zilei > Social > Cod PORTOCALIU de inundații în ROMÂNIA. Vezi ZONELE vizate
Cod PORTOCALIU de inundații în ROMÂNIA. Vezi ZONELE vizate

Cod PORTOCALIU de inundații în ROMÂNIA. Vezi ZONELE vizate

INHGA a lansat mai multe avertizări de tip Cod portocaliu şi Cod galben de inundații în mai multe zone din România pentru ziua de vineri.

Astfel, Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor anunță risc de inundații pe afluenţii de stânga ai Buzăului aferenţi sectorului aval S.H. Nehoiu (judeţul Buzău), dar cu probabilitate şi intensitate mai mare de producere pe unele râuri din bazinele hidrografice Slănic şi Câlnău, până la ora 09:00, informează AGERPRES.


De asemenea, până la ora 14:00, cod portocaliu de inundații va fi pe râurile mici din judeţul Constanţa, unde, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate pot să apară creșteri bruște ale debitelor cu torenți, care pot cauza inundații locale. De asemenea, fenomene hidrologice periculoase pot să apară și în bazinele hidrografice: AgiCabul, Tibrin şi Albeşti.


Cod galben de inundații mai este anunțat până la ora 09:00 pe afluenţii Buzăului aferenţi sectorului aval Acumularea Siriu (judeţele Buzău şi Covasna), Călmăţui (judeţele Buzău şi Brăila), Putna – bazin superior amonte S.H. Colacu şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţul Vrancea) şi Râmnicu Sărat – bazin superior (judeţele Buzău şi Vrancea). Fenomene hidrologice periculoase se mai pot produce pe râuri mici din bazinele hidrografice: Niscov, Slănic, Câlnău, Tişiţa, Coza şi Năruja.


Până la ora 12:00 mai există risc de inundații și torenți pe râurile mici din Dobrogea (judeţele Constanţa şi Tulcea), însă fenomenele se pot produce cu probabilitate mai mare până la ora 10:00 pe râurile din sudul şi estul judeţului Constanţa.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: