Evenimentul Zilei > Vremea > Cod portocaliu de ninsori și viscol. Cât mai ține vremea rea în România
Cod portocaliu de ninsori și viscol. Cât mai ține vremea rea în România

Cod portocaliu de ninsori și viscol. Cât mai ține vremea rea în România

Administrația Națională de Meteorologie(ANM) a emis un cod portocaliu de ninsori și viscol. Se va depune strat de zăpadă consistent în mai multe județe din țară.

Administrația Națională de Meteorologie(ANM) a emis un cod portocaliu de ninsori și viscol. În județele Vrancea, Buzău și în zona de munte a județelor Prahova, Dâmbovița și Argeș va ninge abundent (35…50 l/mp). Vântul va avea intensificări cu viteze în general de 55…65 km/h și vor fi perioade în care va fi viscol și vizibilitate scăzută.

ANM a emis și o avertizare Cod galben de ninsoare, viscol şi intensificări ale vântului până sâmbătă seară.

Potrivit meteorologilor, în intervalul 27 ianuarie, ora 10:00 – 28 ianuarie, ora 22:00, în Dobrogea, Muntenia, Carpaţii Meridionali şi local în sudul Moldovei şi în Carpaţii Orientali vor fi precipitaţii însemnate cantitativ şi se vor acumula în general între 25 şi 40 litri/mp.

Judeţele vizate sunt: Tulcea, Constanţa, Galaţi, Brăila, Ialomiţa, Călăraşi, Neamţ, Bacău, Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Covasna, Braşov, Sibiu, Alba, Hunedoara, Caraş-Severin, Mehedinţi, Gorj, Dolj, Vâlcea, Giurgiu, Ilfov şi Municipiul Bucureşti.

În zonele joase de relief din Muntenia şi Moldova, la început vor fi precipitaţii sub formă de ninsoare, lapoviţă şi ploaie, apoi, treptat, vor predomina ninsorile şi se va depune strat de zăpadă.

Astăzi va ninge în mai multe județe

Pe parcursul zilei de vineri, în Dobrogea vor fi mai ales ploi, în transformare din noaptea de vineri spre sâmbătă în lapoviţă şi ninsoare. Totodată, în aceste zone, local şi temporar, vor fi şi intensificări ale vântului, cu viteze în general de 50-60 km/h, viscolind ninsoarea.

Sursă: Bographics | Dreamstime.com

În Carpaţii Meridionali şi local în Carpaţii Orientali, va continua să ningă, să se depună strat de zăpadă consistent şi vor mai fi intervale cu viscol (rafale de peste 50-70 km/h) şi vizibilitate scăzută. Meteorologii avertizează că, pe alocuri, vor fi depuneri de polei în Transilvania şi Moldova.

Pentru zona Municipiului Bucureşti, în intervalul 27 ianuarie, ora 10:00 – 29 ianuarie , ora 8:00, vremea se va menţine închisă, cu precipitaţii însemnate cantitativ. Astfel, în medie, se vor acumula 20 – 25 litri/mp) şi vor fi sub formă de ploaie şi lapoviţă, când şi vântul va avea intensificări, cu rafale de până la 45 – 55 km/h.

Publicat in categoriile: Vremea
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: