Evenimentul Zilei > Vremea > Cod galben de ploi şi viscol şi cod portocaliu de inundații. Vreme haotică în România
Cod galben de ploi şi viscol şi cod portocaliu de inundații. Vreme haotică în România

Cod galben de ploi şi viscol şi cod portocaliu de inundații. Vreme haotică în România

Administrația Națională de Meteorologie(ANM) a emis noi alerte de cod galben de ploi şi viscol, dar şi cod portocaliu de inundații pentru mai multe zone din țară. Mai mult, vremea se va schimba radical.

Administrația Națională de Meteorologie(ANM) a emis noi alerte de cod galben de ploi şi viscol, dar şi cod portocaliu de inundații pentru pentru 12 judeţe din ţară. Astăzi până la ora 22:00 e cod galben de ploi și viscol în 12 județe. Până mâine dimineață este în vigoare un cod portocaliu de inundații pentru râurile din Prahova.

Vremea se va schima radical

Și vremea se va schimba radical. Un meteorolog a anunțat care vor fi valorile termice în următoarea perioadă.

„Într-adevăr, primele 2 decade ale lunii ianuarie luna Gerar a adus temperaturi mult peste normalul perioadei, intervale mari, cu recorduri.Așa s-a întâmplat și în această dimineață, practic am avut chiar record lunar la București 8 grade minimă față de -6 cât ar trebui să înregistrăm. Practic până acum în luna ianuarie este pe primul loc, cu abatere de plus 6,6 grade față de normă, dar cu siguranță ea va va va mai scădea în perioada următoare, pentru că temperaturile vor fi în scădere.

Veşti proaste de la ANM. Încă o zi cu ploi, burniță, umezeală, lapoviță şi ninsori. Zonele cele mai afectate în următoarele ore
Sursa foto: arhiva EVZ

Mâine deja vom resimți o răcire a vremii în regiunile din sudul și estul României, ceea ce vom înregistra dimineața adică minime undeva între 1 și 6 grade s-ar putea să rămână și maximele zilei, adică temperatura să bată pasul pe loc.

Şi în Capitală mâine de exemplu, nu vor fi mai mult de 5 grade față de cele 12 grade înregistrate astăzi însă dincolo de munții în nord-vest și centru, încă va fi o zi caldă, mâine deosebit de caldă, am putea spune, maxime de până la 14 16 grade în dealurile din vest și nord-vest și chiar și marți acolo încă o vreme caldă, cu maxime în jurul la 10 grade după care, miercuri și joi în sfârșit, vom vorbi de o vreme normală termic în aproape toată țara. Asta înseamnă maxime în general între 0 – 6 grade și minime, de data aceasta preponderent negative, între -8 și plus 2 grade.

Nu vom scăpa nici de precipitații până marți dimineață ele vor fi mai frecvente în sud-vestul teritoriului, adică în Oltenia și Banat, unde vor fi la început ploi, iar de mâine noapte trecători și lapovițe și ninsori, dar o vreme închisă în zilele următoare în toate regiunile extracarpatice, în Muntenia, Dobrogea și Moldova. Și aici, pe alocuri vor fi burnițe sau fulguieli, care burnițe, care pot produce și fenomenul de polei în următoarele 2 nopți pentru că vom vorbi de temperaturi negative în aceste regiuni.

Este un semnal ca spre finalul acestei săptămâni vineri sâmbătă dacă nu și duminică să avem mai multe ninsori în partea de sud-est a țării, dar să vedem cum vom vor mai evolua materialele”, a explicat meteorologul Mihai Timu la Antena 3.

Publicat in categoriile: Vremea
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: