Evenimentul Zilei > Vremea > Cod galben în România. Avem harta zonelor care vor fi afectate. Specialiștii dau informații de ultimă oră
Cod galben în România. Avem harta zonelor care vor fi afectate. Specialiștii dau informații de ultimă oră

Cod galben în România. Avem harta zonelor care vor fi afectate. Specialiștii dau informații de ultimă oră

Meteorologii ANM au emis un cod galben de ceată pentru patru județe din România. Avertizarea este valabilă pentru luni, 22 noiembrie, până la ora 13.00. În funcție de temperaturile anunțate local, este posibil să se formeze fenomenul de ghețuș.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis un cod galben de ceată pentru mai multe localități din patru județe ale României. Atenționare nowcasting este valabilă pentru luni, 22 noiembrie, până la ora 13.00. Județele care vor fi sub ceață pentru următoarele ore sunt Covasna, Brașov, Harghita și Sibiu.

Din cauza ceții dense, vizibilitatea va scădea sub 200 de metri și, izolat, sub 50 de metri. Specialiștii avertizează faptul că ceața va favoriza, în funcție de temperaturile înregistrate în fiecare zonă, formarea ghețușului. Având în vedere aceste fenomene, șoferii trebuie să aibă deja montate anvelopele de iarnă pe mașină pentru a evita orice incident nefericit.

Potrivit meteorologilor, codul galben de ceață este valabil pentru județele Covasna (localităţțile: Sfântu Gheorghe, Târgu Secuiesc, Covasna, Zagon, Zăbala, Ozun, Sânzieni, Ghelinţa, Cernat, Breţcu, Turia, Ojdula, Catalina, Boroşneu Mare, Bodoc, Ghidfalău, Dobârlău, Reci, Lemnia, Valea Crişului, Ilieni, Poian, Chichiş, Brateş, Mereni, Moacşa, Arcuş, Dalnic), Braşov, în zona depresionară şi în localităţile Făgăraş, Victoria, Şinca, Recea, Mândra, Voila, Şercaia, Hârseni, Viştea, Ucea, Părău, Lisa, Beclean, Sâmbăta de Sus, Drăguş, Harghita (în: Gheorgheni, Ditrău, Remetea, Joseni, Suseni, Ciumani, Lăzarea, Voşlăbeni) şi Sibiu (în: Sibiu, Cisnădie, Avrig, Tălmaciu, Sălişte, Şelimbăr, Roşia, Ocna Sibiului, Miercurea Sibiului, Racoviţa, Porumbacu de Jos, Orlat, Cristian, Şura Mare, Arpaşu de Jos, Nocrich, Şura Mică, Apoldu de Jos, Cârţişoara, Cârţa).

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum șase ore, precizează ANM

Potrivit meteorologilor, ziua de luni, 22 noiembrie, vine cu temperaturi ridicate în mai toate regiunile țării. Vremea va fi mai caldă față de media specifică acestui interval de timp, în special în teritoriile din sud și sud-est. Conform prognozei meteo emise pentru astăzi, precipitațiile mixte nu vor lipsi din Carpații Orientali, Meridionali și posibil și în zonele din nordul Moldovei și estul Transilvaniei. În prima parte a zilei, vântul va sufla slab până la moderat, înregistrând intensificări în cea de-a doua parte a zilei.