Evenimentul Zilei > Vremea > Vom avea parte de sărbători cu zăpadă? Meteorologii au emis prognoza meteo pentru următoarele săptămâni
Vom avea parte de sărbători cu zăpadă? Meteorologii au emis prognoza meteo pentru următoarele săptămâni

Vom avea parte de sărbători cu zăpadă? Meteorologii au emis prognoza meteo pentru următoarele săptămâni

Specialiștii ANM au emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni și ne spun cum va fi vremea de Crăciun. În mai multe zone din România, mercurul din termometre va trece peste limita normală a acestei perioade. În ceea ce privește precipitațiile, acestea se vor încadra în limita normalului pentru acest interval.

Specialiștii în meteorologie au emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Conform estimărilor, românii au slabe șanse să se bucure de zăpadă în perioada sărbătorilor de iarnă. Temperaturile medii estimate depășesc normalul acestei perioade, însă precipitațiile sunt apropiate de valorile specifice intervalului menționat. Până pe 20 decembrie, sunt puține șanse ca România să fie acoperită de un stat alb de zăpadă. În zonele muntoase însă, este posibil să fie înregistrate temperaturi mai scăzute pe timpul nopții, iar fulgii de zăpadă să își facă simțită prezența.

Săptămâna 22.11.2021 – 29.11.2021

Meteorologii Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) anunță temperaturi mai ridicate decât cele specifice în această perioadă. Aceste creșteri vor fi simțite săptămâna viitoare cu precădere în extremitatea de sud-est. În regiunile nord-estice, mercurul din termometre se va menține la limita normală a acestei perioade. Cantitățile de precipitații vor fi în general excedentare, mai ales în sud-vest.

Săptămâna 29.11.2021 – 06.12.2021

În această perioadă, în regiunile extracarpatice, temperatura medie a aerului va înregistra valori ușor mai ridicate decât normalul perioadei preconizate. Restul regiunilor vor avea parte de temperaturi apropiate de cele specifice acestei perioade. În regiunile intracarpatice, cantitățile de precipitații vor fi excedentare, mai ales în zona Munților Apuseni și în nordul extrem al țării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, potrivit prognozei ANM citate de Mediafax.

Săptămâna 06.12.2021 – 13.12.2021

Meteorologii anunță valori ale temperaturii medii apropiate de cele normale ale acestui interval de timp. Mercurul din termometre va înregistra ușoare creșteri în zonele extracarpatice. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, dar cu posibilitatea unui ușor excedent, local, în zonele montane.

Săptămâna 13.12.2021 – 20.12.2021

În mai toate regiunile țării, temperaturile medii se apropie din ce în ce mai mult de cele normale ale perioadei specificate. În această săptămână, ANM estimează cantități de precipitații apropiate de cele normale în marea majoritate a României.