Început de weekend cu ninsori, ploi şi temperaturi diurne scăzute. Unde se va depune cel mai gros strat de zăpadă

Început de weekend cu ninsori, ploi şi temperaturi diurne scăzute. Unde se va depune cel mai gros strat de zăpadă Ninsori și frig intens. Sursa foto: Arhiva EvZ

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru astăzi, 19 noiembrie 2021. Vom avea parte de vreme rea cu temperaturi sub cele normale perioadei în care ne află, în nordul, centrul și estul țării, dar şi ploi. Iar în zonele montane vor fi ninsori şi viscol. 

Potrivit ANM, Valorile termice diurne vor fi mai coborâte decât mediile multianuale specifice datei în nord-vest, iar în restul teritoriului acestea vor caracteriza un regim termic normal. În jumătatea de nord a ţării cerul va fi mai mult noros şi local va ploua.

În restul zonelor, înnorările vor fi temporare, iar ploile, slabe cantitativ, se vor semnala izolat. La munte, pe arii restrânse vor fi precipitații slabe, mai ales sub formă de ninsoare în prima parte a intervalului, apoi mixte.

Vântul va sufla moderat, cu intensificării în zonele montane şi pe arii mai restrânse şi la viteze mai mici în centru şi în nord-est. Temperaturile maxime se vor încadra între 3 şi 12 grade, iar cele minime între 0 şi 8 grade. În zonele joase de relief vor fi condiţii de ceată.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cum va fi vremea - 19 noiembrie - în București

Vremea va fi în continuare normală sub aspect termic. Cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 11 grade, iar cea minimă va fi de 3…5 grade. Mai ales noaptea vor fi condiţii de ceață.

În Timișoara va fi înnorat toată ziua de vineri, iar temperaturile vor fi cuprinse între 6 și 10 grade Celsius. Vântul va sufla slab, iar la Arad va ploua vineri, temperaturile vor fi cuprinse între 6 și 9 grade Celsius.

În Craiova va fi cald vineri pentru această perioadă, iar temperaturile vor fi cuprinse între 6 și 12 grade Celsius. Şi în Constanța cerul va fi parțial înnorat, iar temperaturile vor fi cuprinse între 6 și 10 grade Celsius. Vântul va sufla slab.

Cele mai scăzute temperaturi se vor înregistra în nord-vest și nordul ţării

Totodată, aici vor fi precipitații vineri. În Satu Mare va ploua și temperaturile vor fi cuprinse între 4 și 7 grade Celsius. Și în Baia Mare va ploua, iar temperaturile vor fi cuprinse între 3 și 5 grade Celsius. La munte va ninge și se vor înregistra precipitații mixte.

Valorile termice diurne vor fi mai coborâte decât mediile multianuale specifice datei în nord-vest și centru, iar în restul teritoriului acestea vor caracteriza un regim normal.

În zonele montane vor fi mai ales ninsori în prima parte a intervalului, apoi precipitații mixte. Vântul va avea intensificări la munte, cu viteze mari pe creste, iar pe arii restrânse și la intensități mai mici în centru, sud-vest, sud-est și nord-est. Temperaturile maxime se vor încadra între 2 și 12 grade, iar cele minime între -1 și 7 grade. În zonele joase de relief pe alocuri va fi ceață.

Prognoza meteo - sâmbătă 20 noiembrie 2021

Meteorologii anunță valori termice diurne în crește față de intervalul anterior, astfel că se vor situa peste mediile climatologice specifice perioadei, chiar cu mult în regiunile sudice și estice. Cerul va fi variabil, cu înnorări în vest, nord și centru, unde doar pe arii restrânse va ploua. În zona montană foarte înaltă vor mai fi precipitații mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, iar în prima parte a intervalului și în nord-estul și sud-vestul țării. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 7 și 15 grade, iar cele minime între 0 și 9 grade. Dimineața și mai ales noaptea, în zonele joase de relief, pe alocuri se va semnala ceață.

Prognoza meteo - duminică 21 noiembrie 2021

Duminică vremea va fi în general frumoasă și mai caldă decât în mod caracteristic datei în majoritatea zonelor. Cerul va fi variabil, cu înnorări în prima parte a zilei în nord-vestul țării. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări pe litoral. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 7 și 14 grade, iar cele minime între -3 și 9 grade, cu valori mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei. Dimineața și noaptea în zonele joase de relief local va fi ceață, izolat persistentă și posibil asociată cu burniță, potrivit Administraţiei de Naţionale de Meteorologie.