Vom avea parte de încă o zi mohorâtă cu ceată, lapoviță și ninsori. ANM a emis alertă de vreme rea şi minime de -6 grade

Vom avea parte de încă o zi mohorâtă cu ceată, lapoviță și ninsori. ANM a emis alertă de vreme rea şi minime de -6 grade Sursa: Pixabay

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru astăzi, 18 noiembrie 2021. Meteorologii anunță că vremea va fi mohorâtă șcu cerul mai mult înnorat, în special în centrul, nordul și vestul țării.

ANM a anunțat pentru astăzi că în zonele montane vor fi precipitații locale sub formă de ploaie, iar pe creste vor fi și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. În restul teritoriului țării, cerul va fi variabil, iar pe timpul nopții se va înnora. Izolat vor fi condiții de ploaie și burniță pe timpul nopții în majoritatea zonelor țării.

Mare atenţie pentru șoferi, la primele ore ale dimineții va apărea ceața

Vântul va bate slab, până la moderat, cu intensificări în zonele montane înalte și în sud-vestul țării. Meteorologii anunță că temperaturile maxime de astăzi se vor încadra între 3 și 13 grade, în timp ce minimele se vor încadra între -2 și 5 grade Celsius.

Joi cerul va fi variabil, local cu nebulozitate joasă persistentă, cu precădere în sudul și estul țării, unde cu totul izolat vor fi condiții pentru ploi slabe sau burniță. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -5 și 5 grade, mai coborâte în depresiunile intramontane spre -8...-6 grade. Spre finalul intervalului în zonele joase de relief pe alocuri se va semnala ceață.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cum va fi vremea în ţară - joi 18 noiembrie 2021

În Muntenia, temperatura maximă va fi de 5/9 grade Celsius, în timp ce temperatura minima va fi de -2/2 grade Celsius.

În Dobrogea, temperatura maximă va fi de 6/9 grade Celsius, în timp ce temperatura minimă va fi de 1/5 grade Celsius.

În Transilvania, temperatura maximă va fi de 5/11 grade Celsius, în timp ce temperatura minimă va fi de -6/1 grade Celsius.

În regiunea Moldovei, temperatura maximă va fi de 5/9 grade Celsius, în timp ce temperatura minimă va fi de -4/1 grade Celsius.

În Oltenia, temperatura maximă va fi de 6/10 grade Celsius, în timp ce temperatura minimă va fi de -1/5 grade Celsius.

În Banat, temperatura maximă va fi de 9/12 grade Celsius, în timp ce temperatura minimă va fi de 0/4 grade Celsius.

În Crisana, temperatura maximă va fi de 7/12 grade Celsius, în timp ce temperatura minimă va fi de -3/2 grade Celsius.

În Maramures, temperatura maximă va fi de 8/10 grade Celsius, în timp ce temperatura minimă va fi de -3/-1 grade Celsius.

Cum va fi vremea  în Bucureşti - joi 18 noiembrie 2021

În București, astăzi se anunță o maximă de 11 grade. La primele ore la dimineații și seara, ceața își va face simțită prezența. Cerul va fi mai mult înnorat, dar cu toate acestea condițiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va bate slab și moderat. Totuşi, vremea va fi normală sub aspect termic. Temperatura maximă va fi de 10...11 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 2 grade.

Cum va fi vremea la munte - joi 18 noiembrie 2021

Vremea va fi în general închisă, la început în Carpații Occidentali, apoi și în restul masivelor. Pe alocuri, la început vor fi ploi și lapoviță, iar noaptea mai ales ninsori slabe. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în masivele sud-vestice și la altitudini mai mari în restul zonei montane. Valorile termice vor fi în scădere față de ziua precedentă.

 Vremea în principalele oraşe ale ţării: în Brașov cerul va fi partial senin, temperatura maximă atingând pragul de 7 grade Celsius, iar temperatura minimă de 0 grade Celsius.

La Constanta se va menține partial senin, temperatura maximă va fi de 10 grade Celsius, iar temperatura minimă de 4 grade Celsius.

În Cluj Napoca cerul va fi instabil, temperatura maximă atingând pragul de 7 grade Celsius, iar temperatura minimă de -1 grad Celsius.

În Craiova cerul va fi partial senin, temperatura maximă atingând pragul de 12 grade Celsius, iar temperatura minimă de 1 grad Celsius, potrivit stirimeteo.ro.