Evenimentul Zilei > Vremea > Cum va fi vremea în România în următoarele 4 săptămâni. Specialiștii de la ANM nu au deloc vești bune
Cum va fi vremea în România în următoarele 4 săptămâni. Specialiștii de la ANM nu au deloc vești bune

Cum va fi vremea în România în următoarele 4 săptămâni. Specialiștii de la ANM nu au deloc vești bune

Vremea va fi în general mohorâtă și rece în țara noastră, în perioada următoare, iar valorile termice se vor apropia de cele normale pentru această perioadă.

Specialiștii de la Agenția Națională de Meteorologie (ANM) au anunțat cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni, până în perioada lui Moș Nicolae, 6 decembrie.

Iată cum va fi vremea în perioada 15.11.2021 – 13.12.2021

Săptămâna 15.11.2021 – 22.11.2021

Temperatura medie a aerului
Valorile termice se vor situa în general în jurul celor specifice pentru acest interval, în toate regiunile.

Cantitățile de precipitații
Regimul pluviometric va fi deficitar în toată țara, dar mai ales în regiunile sud-vestice.

Săptămâna 22.11.2021 – 29.11.2021
Temperatura medie a aerului
Temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării, posibil ușor mai ridicate în extremitatea sud-est.

Cantitățile de precipitații
Cantitățile de precipitații vor avea o tendință în general excedentară în jumătatea vetică a țării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Săptămâna 29.11.2021 – 06.12.2021
Temperatura medie a aerului
Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă, posibil ușor mai ridicate, local, în regiunile estice și sud-estice.

Cantitățile de precipitații
Regimul pluviometric va fi local excedentar în regiunile nordvestice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 06.12.2021 – 13.12.2021
Temperatura medie a aerului
Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, în toate regiunile, dar mai ales în jumătatea estică a țării.

Cantitățile de precipitații
Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi în general apropiate de cele specifice pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Astăzi, marți, 16 noiembrie, temperaturile vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă. În București temperatura maximă va fi de doar 10 grade Celsius, iar minima va fi de 1 grad. În Capitală va fi înnorat, o maximă de 10 grade și o minimă de 1 grad. Prin comparație, luni, 15 noiembrie 2021 se înregistrează o maximă de 13 grade Celsius și o minimă de 4 grade.

Maxima va fi de 10 grade Celsius, iar minima de 1 grad. Vântul va sufla moderat, chiar puternic pe alocuri, cu viteze de peste 20 km/h. Umiditatea va fi ridicată, de peste 70%.