Evenimentul Zilei > Actualitate > Minuni de Moş Nicolae. Gestul polițiștilor a impresionat o lume întreagă
Minuni de Moş Nicolae. Gestul polițiștilor a impresionat o lume întreagă

Minuni de Moş Nicolae. Gestul polițiștilor a impresionat o lume întreagă

Un bătrân de 81 de ani în grave dificultăţi economice a furat câteva produse alimentare dintr-un supermarket, fiindcă nu-şi putea permite să le plătească.

Valoarea celor furate era de câţiva euro

Bătrânul a ascuns ce furase într-un fel de marsupiu, dar a fost descoperit de către personalul magazinului. Întâmplarea a avut însă un epilog surprinzător. Carabinierii locali ( Lagonegro,  provincia Basilicata) care au intervenit la locul faptei au discutat cu sărmanul om care a restituit imediat produsele alimentare explicând de ce furase: era bătrân şi sărac şi nu putea plăti cele ce furase. În final, mişcaţi de condiţiile precare ale omului, militarii s-au hotărât să plătească ei datoria către supermarket şi i-au dat bătrânului alimentele.

Episodul este unul deosebit

Militarii, după ce au primit un telefon care reclama un furt, au intervenit la locul faptei dar în faţa lor s-a prezentat o poveste de viaţă care trebuia tratată cu o maximă sensibilitate. În fapt, omul era conştient de ceea ce făcuse, le-a povestit situaţia sa economică derivând din faptul că primea o pensie mizerabilă care nu-i permitea să ducă o viaţă demnă. Disperat, s-a hotărât, de nevoie, să fure. Mişcaţi de povestea sa, militarii s-au hotărât să plătească ei în locul bătrânului domn şi luând în considerare valoarea mărfii furate, au căzut de acord să nu sancţioneze în niciun fel pe bietul om.

Asemenea întâmplări au loc foarte rar

Ultima este din 2017 când la Albenga, lângă Savona, un bărbat de 70 de ani, tot cu dificultăţi economice, mai ales după ce şi-a pierdut locul de muncă şi s-a despărţit de soţie, a furat un baton de salam dintr-un supermarket. La fel şi atunci la faţa locului au sosit carabinierii chemaţi de urgenţă de personalul de pază.

Odată ajunşi acolo, militarii şi-au dat seama imediat că nu aveau în faţă un hoţ de meserie, ci un bărbat care din nevoia de a mânca a fost nevoit să recurgă la acel gest. El putea însă fi încadrat la infracţiunea de furt şi totuşi carabinierii după un telefon şi o convorbire cu comandantul lor, s-au hotărât să nu-i facă dosar penal. Şi nu numai atât. Militarii, după ce au primit ok-ul comandantului, au făcut o chetă plătindu-i datoria, ba chiar cumpărându-i mai multe alimente şi ducându-l acasă cu maşina de serviciu, potrivit celor relatate de  Il Giornale.