Evenimentul Zilei > Vremea > Temperaturi de 20 de grade şi minime de -6 grade, astăzi, 7 noiembrie. Nu vor lipsi ceața, burniţa, ploile şi vântul. Alertă ANM
Temperaturi de 20 de grade şi minime de -6 grade, astăzi, 7 noiembrie. Nu vor lipsi ceața, burniţa, ploile şi vântul. Alertă ANM

Temperaturi de 20 de grade şi minime de -6 grade, astăzi, 7 noiembrie. Nu vor lipsi ceața, burniţa, ploile şi vântul. Alertă ANM

Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) au emis prognoza meteo pentru astăzi, 7 noiembrie 2021. Potrivit meteorologilor temperaturile vor începe să scadă în unele zone ale ţării.

Vremea va fi apropiată de normal din punct de vedere termic, chiar ușor mai caldă la deal şi la munte, precum și în sudul și estul țării. Cerul va fi variabil, dar în zonele joase de relief vor fi nori joși și, local, ceață dimineața şi noaptea, posibil pe alocuri persistentă și, izolat, mai ales în sudul, estul și centrul țării, asociată cu burniță.

Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 10 și 15 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -6 grade în estul Transilvaniei, şi doar 9 grade pe litoral.

Conform prognozei meteo emise de ANM, vor exista înnorări temporale în cea de a doua parte a zilei de duminică, 7 noiembrie 2021, iar noaptea va ploua local în regiunile vestice, nordice, centrale și la munte.

Prognoza meteo ANM pentru principalele regiuni

Potrivit Administrație Nationale de Meteorologie, dacă în partea de sud-est a țării va continuă să fie mai cald chiar și duminică, atunci când maximă va urcă până în jur de 19 grade Celsius, în regiunile de vest, nord-vest și nord vremea va fi în continuare instabilă și se vor înregistra temperaturi mai scăzute decât în restul teritoriului.

Prognoza: 7 noiembrie 2021, Timișoara mercurul nu va urcă mai mult de 14 grade Celsius, iar minimă va fi de 7 grade Celsius. Se vor semnala ploi relativ slabe cantitativ sau burnițe, pe alocuri în Banat, Transilvania și în zonele de deal din Oltenia și Muntenia. Vântul va suflă slab până la moderat în aproape toată țară. Iar în regiunile joase de câmpie se va semnala ceață.

Prognoza: 7 noiembrie 2021,Brașov: După o zi ploioasă și rece de sâmbătă, temperaturile vor urcă duminică, în Brașov până la 19 grade Celsius, iar minimă va fi de 8 grade pe timpul nopții. Iar de luni vor reveni ploile în regiunile muntoase.

Prognoza:  7 noiembrie 2021, Iași: Dacă în cursul zilei de sâmbătă temperatura maximă n-a urcat mai mult de 11 grade Celsius, duminică vremea se va mai încălzi, cerul însă va fi acoperit cu nori în cea mai mare parte a zile, iar temperatura maximă va fi de 14 grade Celsius și minimă de doar 9 grade. Și la Iași vor începe ploile de luni și vremea se va răci considerabil.

În Craiova vor fi  9 °C/ 17 °C, în Sibiu: 8 °C/ 12 °C, Arad: 5 °C/ 11 °C,  Bacău: 5 °C/ 17 °C, Giurgiu: 8 °C/ 20 °C, Pitești: 9 °C/ 17 °C, conform cu cele relatate pe site-ul ANM.

Cum va fi vremea în Capitală

După ce zilele trecute maximele au urcat până la 23-24 grade Celsius, mult mai ridicate decât temperaturile normale ale acestei perioade, începând de duminică se va resimți o scădere treptată a temperaturii, care se va opri la 19 grade Celsius, iar minimă va fi de 8 grade. Iar dimineață se va semnala ceață.

Temperatura maximă va fi de 14…15 grade, iar cea minimă de 2…4 grade. Cerul va fi variabil, dar la începutul zilei şi noaptea vor fi nori joși și, posibil, ceață. Vântul va sufla slab. Luni, 8 noiembrie, va fi o ușoară creștere, până la 20 de grade Celsius.