E descoperirea momentului. Pandemia a pornit de la un liliac, dar ar putea fi stopată de o insectă

E descoperirea momentului. Pandemia a pornit de la un liliac, dar ar putea fi stopată de o insectă Sursa: Pixabay

Veninurile de scorpion au fost folosite în terapiile tradiționale de sute de ani, iar cercetătorii au investigat dacă un „cocktail” din otrava de la mai multe specii, după purificarea de toxine, ar putea ajuta împotriva coronavirusului. Iar rezultatele sunt excelente.

Broccoli, măslinele, mușețelul și veninul de scorpion ar putea ajuta în lupta împotriva Covid-19, potrivit unei noi cercetări. Un studiu realizat de oamenii de știință a arătat că veninul acestei insecte ar putea sta la baza unui nou medicament împotriva coronavirusului. Potențialul veninurilor de scorpion de a combate noile variante de coronavirus este explorat de oamenii de știință de la Universitatea din Aberdeen și de la Universitatea din Canalul Suez, Egipt.

Veninul de scorpion ar putea elimina Covidul, spun cercetătorii

Aceste peptide (Peptidele sunt șiruri de amino acizi care intră în compoziția tuturor proteinelor din organism) ar putea servi ca un bun punct de plecare pentru a concepe noi medicamente anti-coronavirus.

Cercetările efectuate de oamenii de știință de la Universitatea Aberdeen din Scoția au dezvăluit că veninul conține un incredibil bio-cocktail de polipeptide neurotoxice active, cu proprietăți antibacteriene și antivirale. Acestea ingredientele pot fi utilizate la dezvoltarea unui nou medicament împotriva coronavirusului.

O glandă veninoasă din fiecare specie a fost colectată pentru a analiza materialul genetic, care va dezvălui cantități mari de informații utile despre compoziția peptidei veninoase.

Ne puteți urmări și pe Google News

Proiectul de cercetare este sprijinit de Fundația de Cercetare pentru Provocări Globale și este condus de Dr. Wael Hussain, cercetător principal la Institutul de Științe Medicale al Universității din Aberdeen, și de Mohammed Abdel Rahman, profesor în cadrul Departamentului de Toxicologie și Fiziologie Moleculară al Suez Canal University.

Veninul de scorpion este un amestec foarte complex care conține sute de toxine și analiza lor presupune experimente laborioase

După purificarea și identificarea lor, peptidele veninoase vor fi sintetizate în cantități mai mari și modificate structural pentru a conferi proprietăți asemănătoare medicamentelor folosind enzime de croitorie în laboratorul Dr. Houssen.

„Am văzut deja că aceste veninuri conțin peptide bioactive extrem de puternice și credem că sunt multe altele care așteaptă să fie descoperite”.

Profesorul Abdel-Rahman a spus: „Mai multe specii de scorpioni, inclusiv cele mai toxice din lume, sunt răspândite în Egipt. Veninurile lor nu au fost încă studiate pe deplin și ar putea reprezenta o sursă neortodoxă de medicamente noi”, scrie abdn.ac.uk.