Evenimentul Zilei > Actualitate > Efectele secundare ciudate ale COVID au determinat o femeie să facă niște lucruri care au îngrozit medicii
Efectele secundare ciudate ale COVID au determinat o femeie să facă niște lucruri care au îngrozit medicii

Efectele secundare ciudate ale COVID au determinat o femeie să facă niște lucruri care au îngrozit medicii

Efectele secundare ale COVID au determinat o femeie să se comporte bizar. Medicii au dezvăluit că femeia s-a dezbrăcat, a băut gel de duș și și-a spălat hainele într-o toaletă după ce a contractat Covid-19.

Pacientul neidentificat a fost testat pozitiv pentru virus în Doha, Qatar, și a fost considerat sănătos la acea vreme, fără probleme anterioare de sănătate mintală . Femeia de 30 de ani, care nu a fost identificată, a petrecut câteva zile în spital ca urmare a unei complicații rare virale, se arată în raport.

Familia ei a început să observe comportamentul neobișnuit după patru zile de carantină acasă, timp în care a dezvoltat doar simptome fizice ușoare ale virusului. Medicii au descris-o ca fiind „agitată, cu ore de somn reduse și vorbește excesiv” se arată în British Medical Journal Case Reports.

Femeia infectată cu virusul era sănătoasă

De asemenea, se pare că a început să halucineze și să vorbească cu persoane care nu erau prezente, să pronunțe greșit numele membrilor familiei și chiar să-și scoată hainele „nepotrivit”. „În ziua internării, ea a băut 100 ml de gel de corp, care a fost ultimul factorul decisiv de a determina familia să o aducă la spital”, au spus medicii.

Potrivit medicilor, analizele ei au fost normale când a ajuns la spital și nu avea antecedente de probleme de sănătate mintală, nu lua niciun medicament și nu băuse niciodată alcool și nu consumase droguri. Ea a fost, totuși, „pentru scurt timp plină de lacrimi, foarte agitată și a continuat să rătăcească prin salon cerând să meargă acasă”.

Pacientul a fost internat în spital cinci zile, timp în care semnele vitale au rămas normale, dar ea a continuat să prezinte un comportament ciudat. „De exemplu, odată a fost observată cântând și spunând glume personalului și la scurt timp după aceea a plâns”, au spus medicii.

Delirul a fost identificat ca un efect secundar rar al virusului

Starea ei a început să se îmbunătățească în a treia zi de la internare și a fost externată în a cincea zi, se arată în raport.

În ciuda faptului că a raportat doar simptome de tuse ușoară și pierderea gustului și a mirosului, investigațiile ulterioare au relevat că avea pneumonie cauzată de COVID.

Este posibil, spun experții, ca inflamația virusului să fi cauzat probleme psihiatrice în creier. Delirul a fost identificat ca un efect secundar rar al virusului, dar afectează în primul rând pacienții cu vârsta de 65 de ani și peste, scrie insiderpaper.