Evenimentul Zilei > Justitie > Cea mai mare înfrângere în instanță. Justiția suspendă ordinul referitor la vaccinarea angajaților
Cea mai mare înfrângere în instanță. Justiția suspendă ordinul referitor la vaccinarea angajaților

Cea mai mare înfrângere în instanță. Justiția suspendă ordinul referitor la vaccinarea angajaților

Decizia Curții de Apel din al V-lea Circuit intervine după ce mai multe state conduse de republicani au contestat decretul federal, ce ar urma să intre în vigoare la 4 ianuarie, în care Casa Albă spune că marile companii trebuie să impună vaccinuri sau să solicite testarea.

Mai multe companii, grupuri de susținere, precum și statele Texas, Louisiana, Mississippi, Carolina de Sud și Utah au depus plângere la această instanță, dar reglementarea federală este contestată, separat, și în fața altor instanțe din SUA.

În virtutea ordinului dat sâmbătă de justiție, administrația Biden trebuie să răspundă până luni la ora 17:00

Reprezentantul juridic al Departamentului Muncii a declarat că este pregătit să apere legalitatea ordinului în instanță.  Angajații care nu vor să se vaccineze vor trebui testați săptămânal și vor trebui să poarte mască la locul de muncă. Astfel, zeci de milioane de salariaţi americani vor trebui să se vaccineze împotriva COVID-19 până la data de 4 ianuarie. Potrivit calculelor, sub incidența acestei măsuri ar intra două treimi din forţa de muncă din SUA, adică peste 80 de milioane de lucrători.