Evenimentul ZileiVremeaCod GALBEN de ninsori: Rafale puternice de vânt și zăpadă de peste un metru. Peisaje spectaculoase la munte

Cod GALBEN de ninsori: Rafale puternice de vânt și zăpadă de peste un metru. Peisaje spectaculoase la munte

Cod GALBEN de ninsori: Rafale puternice de vânt și zăpadă de peste un metru. Peisaje spectaculoase la munte
Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis un cod GALBEN de ninsori abundente pentru câteva regiuni din România. În zonele de munte, zăpada începe să pună stăpânire pe sate. Muncitorii lucrează din greu să deszăpezească drumurile pentru turiști, care nu se lasă păgubași în ciuda obstacolelor pe care le întâmpină.

Cod GALBEN de ninsori abundente la munte. La Bâlea Lac, stratul de zăpadă este de peste un metru. La Azuga și în Bucegi, rafalele de vânt au dat naștere la viscole, însă drumarii continue să curețe drumurile rutiere pentru a permite turiștilor să se deplaseze în zonă.

COD GALBEN de ninsori abundente la munte

Potrivit codului GALBEN de ninsori abundente emis de ANM, la altitudini de peste 1.700 de m, în Carpații Meridionali și de Curbură stratul de zăpadă ce se va depune va fi consistent, local. Vântul va prezenta intensificări de peste 100 de km/h, viscolind ninsoarea. Vizibilitatea va fi redusă semnificativ.

Codul GALBEN rămâne în vigoare până luni, 20 decembrie, la ora 10.00. Aceleași fenomene meteorologice se vor semnala și în restul zonelor de munte, însă la intensități mici.

Cum va fi vremea în noaptea de sâmbătă spre duminică

Va ninge și în noaptea de sâmbătă spre duminică, cu precădere în Transilvania și în Maramureș. Se vor semnala precipitații mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare în Crișana, local în Banat și mixte în Moldova, unde pe alocuri vor determina depuneri de polei.

Pe crestele munților, rafalele de vânt vor sufla în această noapte cu intensificări ce vor depăși 80 de km/h, spulberând zăpada și temporar viscolind ninsoarea, condiții în care vizibilitatea va scădea. Pe alocuri, însă în special în sud, se va semnala și ceață.

În primele ore ale zilei de duminică se vor manifesta precipitații în vestul, nordul, nord-estul și centrul României. În zonele montane, acestea vor lua forma ninsorilor. În a doua parte a zilei însă, precipitațiile vor fi moderate din punct de vedere cantitativ. În Maramureș și în Transilvania acestea vor fi mixte, în timp ce în restul regiunilor se va semnala doar ploaie.


Accesează: