Evenimentul Zilei > Vremea > Vești proaste de la ANM. Avem harta zonelor care vor fi afectate. Se întâmplă în orele următoare
Vești proaste de la ANM. Avem harta zonelor care vor fi afectate. Se întâmplă în orele următoare

Vești proaste de la ANM. Avem harta zonelor care vor fi afectate. Se întâmplă în orele următoare

Trei județe sunt sub alertă de tip Cod galben pentru vânt puternic, la această oră, iar în alte cinci, din Moldova, meteorologii au lansat o avertizare pentru ploi slabe și polei.

Specialiștii din cadrul Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM) a emis miercuri dimineaţa o atenționare nowcasting Cod galben de vânt puternic. Această alertă meteo va fi valabilă în mai multe zone din judeţele Constanţa, Tulcea şi Mehedinţi. De asemenea, meteorologii au transmis un avertisment pentru ploi slabe și polei în alte cinci judeţe din regiunea Moldovei.

Potrivit meteorologilor, până la ora 10:00, în zona de litoral a judeţelor Constanţa şi Tulcea se vor semnala intensificări temporare ale vântului. Viteza rafalelor va fi de 55 – 65 km/h. Conform aceleați surse, fenomene similare vor persista, până la ora 9:00, în zona joasă a judeţului Mehedinţi.

Tot până la ora 9:00, în judeţul Botoşani, respectiv în localităţile Flămânzi, Ungureni, Albeşti, Truşeşti, Ştefăneşti, Coţuşca, Lunca, Rădăuţi-Prut, Copălău, Călăraşi, Avrămeni, Gorbăneşti, Manoleasa, Hlipiceni, Păltiniş, Vlăsineşti, Todireni, Mileanca, Prăjeni, Suliţa, Dângeni, Santa Mare, Ştiubieni, Drăguşeni, Durneşti, Dobârceni, Mihălăşeni, Blândeşti, Viişoara, Hăneşti, Săveni, Ripiceni, Româneşti, Mitoc, Adăşeni şi Răuşeni sunt prognozate ploi slabe şi depunere de polei.

Un alt Cod galben de ploaie slabă și polei a fost emis pentru judeţele Galaţi, Vrancea, Iaşi şi Vaslui.

Avertizările de fenomene periculoase imediate se emit pentru o perioadă de maximum 6 ore.

Ninge viscolit în mai multe județe

Un alt cod galben, de ninsori, a intrat în vigoare de marți dimineață, în 24 de județe, și va fi valabil până la ora 18.00. Astfel, în intervalul 7 decembrie, ora 6:00 – 8 decembrie, ora 18:00, în sudul şi estul Transilvaniei, nordul şi centrul Moldovei, precum şi în zonele de munte, vor fi precipitaţii mai ales sub formă de ninsoare.

De altfel, zăpada s-a depus în strat consistent, în mai multe zone, în special în cele montane și submontane. În zona montană înaltă, iar pe arii restrânse şi în Moldova, sunt înregistrate și intensificări ale vântului, cu viteze de 45 – 55 km/h, viscolind ninsoarea.

Drumarii au scos, noaptea trecută, zeci de utilajele pe şoselele din Timiş, Caraş-Severin, Arad sau Hunedoara. Şi pe drumurile din Suceava se circulă în condiţii de iarnă, mai ales că ninge viscolit.

Publicat in categoriile: Vremea
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: