Evenimentul Zilei > Vremea > ANM a emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Temperaturile se schimbă de la o zi la alta
ANM a emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Temperaturile se schimbă de la o zi la alta

ANM a emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Temperaturile se schimbă de la o zi la alta

ANM a emis luni o nouă prognoză pentru următoarele 2 săptămâni. Se pare că mercurul din termometre este în scădere în majoritatea regiunilor, temperaturile apropiindu-se de cele normale ale acestei perioade. Precipitații estimate sunt moderate în mai tot teritoriul României.

Meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță răcirea vremii în perioada următoare. Conform prognozei meteo emise de aceștia pentru următoarele două săptămâni, temperaturile vor înregistra schimbări de la o zi la alta. La munte, în prima perioadă a prognozei, temperaturi vor înregistra scăderi bruște, fiind sub mediile multianuale ale acestei perioade.

Banat

ANM anunță temperaturi în scădere pentru prima parte a intervalului prognozat. În zona Banatului, până pe 8 decembrie, temperaturile maxime înregistrate se vor situa în jurul valorii de 2 grade Celsius. Minima înregistrată în această perioadă va fi cuprinsă între -4 și -2 grade Celsius. Zilele următoare, însemnând 9, 10 și 11 decembrie, vremea se va mai încălzi puțin, fiind înregistrate valori de până la 8 grade. Minima acestui interval se va situa între 1 și 3 grade Celsius.

În cea de-a doua parte a intervalului preconizat, meteorologii nu anunță variații semnificative de temperatură. Maximele se vor încadra între 4 și 6 grade, iar minimele se vor situa în jurul valorii de 0 grade Celsius.

Precipitațiile vor fi moderate cantitativ în prima săptămână a prognozei, iar în perioada 9 – 12 decembrie acestea vor înregistra o probabilitate ridicată.

Crișana

ANM anunță pentru această zonă scăderi de temperaturi, până pe 8 decembrie fiind înregistrate temperaturi maxime situate în jurul valorii de 1 grad Celsius. Minimele înregistrate în prima săptămână vor fi cuprinse între -4 și -3 grade Celsius. În perioada următoare, în zilele de 9, 10 și 11 decembrie, mercurul din termometre va înregistra creșteri, ajungând la valori maxime de 7 – 8 grade Celsius. Minima pentru această perioadă va fi și ea în creștere, valorile fiind situate între 1 și 2 grade.

În cea de-a doua săptămână a prognozei, la fel ca și în Banat, nu se vor înregistra variații de temperatură. Maximele vot ajunge în jurul valorilor de 4 -5 grade, iar minimele se vor situa între -2 și 0 grade Celsius. Aceste valori sunt comparabile cu mediile multianuale specifice pentru a doua jumătate a lunii decembrie.

Precipitațiile vor fi moderate, cu o probabilitate mai ridicată în perioada 9 – 12 decembrie. pentru cea de-a doua săptămână a estimării, meteorologii anunță slabe șanse de precipitații pentru zona Crișana.

Transilvania

La fel ca și în restul zonelor prezentate anterior, și în Transilvania se vor înregistra variații de temperatură în prima jumătate a prognozei estimate. Temperaturile maxime vor porni de la 6 grade, iar până pe 8 decembrie vor ajunge la 0 grade Celsius. Valorile minime estimate de meteorologi se vor situa între -6 și -5 grade Celsius. În zilele următoare, în perioada 10 – 11 decembrie, temperaturile maxime vor reveni la cele actuale, maximele fiind situate între 6 și 7 grade, iar minimele între -1 și 0 grade Celsius.

În cea de-a doua parte a prognozei meteo emisă de ANM, temperaturile vor înregistra scăderi ușoare, maximele fiind situate între 2 și 4 grade Celsius. În această perioadă, minime estimate se vor situa între -4 și -2 grade Celsius.

Perioada următoare va înregistra precipitații moderate cantitativ, având unele creșteri în ziua de 7 decembrie. Probabilitate ridicată de precipitații în Transilvania va fi și în perioada 10 – 13 decembrie.

Maramureș

Până pe 8 decembrie, meteorologii avertizează scăderi ale temperaturii, maxima înregistrată fiind de 0 grade, iar minima în jurul valorii de -4 grade Celsius. În perioada 9 – 11 decembrie, vremea va înregistra creșteri de temperaturi, maxima fiind situată între 6 și 8 grade, iar minima în jurul valorii de 0 grade Celsius.

În cea de-a doua săptămână, temperaturile nu vor înregistra variații semnificative, maxima fiind cuprinsă între 3 și 4 grade, iar minima se va situa între valorile de -3 și -1 grade Celsius.

Precipitațiile vor fi moderate cantitativ, înregistrând intensificări în intervalul 9 – 12 decembrie. Pentru a doua săptămână de prognoză prezenta estimare indică precipitații pe arii mai restrânse și slabe cantitativ.

Moldova

Treptat, întreaga regiune va fi cuprinsă într-un proces de răcire, temperaturile maxime înregistrate până pe 8 decembrie fiind cuprinse între -1 și 0 grade Celsius. În ceea ce privește minima pentru primul interval al perioadei prognozate, meteorologii anunță valori de până în -6 grade Celsius. Spre finalul săptămânii, vremea se va încălzi puțin, maxima înregistrată fiind cuprinsă între 5 și 7 grade, iar minima cuprinsă între 1 și 2 grade Celsius.

Pentru cea de-a două săptămână, nu se vor înregistra variații de temperatură. Maximele se vor situa între 3 și 4 grade, iar minimele între -2 și 0 grade Celsius.

În ceea ce privește precipitațiile, meteorologii anunță ploi în primele zile ale intervalului preconizat, pe 7 decembrie fiind înregistrate cantități de apă însemnată. Local și temporar, se vor semnala precipitații și în restul intervalului, cu o probabilitate mai ridicată în 10 și 11 decembrie.

Dobrogea

Și aici se vor înregistra variații de temperatură, maxima fiind cuprinsă între 12 și 14 grade, iar minima între 6 și 8 grade Celsius. În perioada 8 -9 decembrie, mercurul din termometre va scădea brusc, fiind înregistrate valori maxime de 5 -6 grade, iar minima va fi situată în jurul valorii de -1 grad Celsius. Spre finalul primei săptămâni preconizate, vremea va înregistra din nou temperaturi ridicate.

În cea de-a doua săptămână a prognozei estimate de meteorologii ANM, vremea va fi din nou în scădere, maximele fiind cuprinse între 6 și 7 grade, iar minimele între 2 și 3 grade Celsius.

Aria precipitațiilor va fi în extindere în primele zile ale intervalului, astfel că în 7 decembrie local se vor înregistra cantități însemnate de apă. Local și temporar, se vor semnala precipitații și în zilele de 10 și 11 decembrie, iar cu o probabilitate mai redusă și în restul intervalului.

Muntenia

În prima săptămână se vor înregistra temperaturi maxime cuprinse între 8 și 10 grade, iar minima între 3 și 5 grade Celsius. Ulterior temperaturile vor înregistra scăderi, maxima zilei de 9 decembrie fiind cuprinsă între 4 și 6 grade, iar minima în jurul valorii de -3 grade Celsius. Spre finalul săptămânii, mercurul din termometre va înregistra din nou creșteri, urmând ca temperaturile maxime să ajungă la valoarea de 10 grade Celsius.

După 12 decembrie, vremea va înregistra din nou scăderi, temperaturile maxime fiind cuprinse între 5 și 7 grade, iar minimele situate între 0 și 1 grad Celsius.

Aria precipitațiilor va fi în extindere în primele zile ale intervalului, astfel că în 7 decembrie local se vor înregistra cantități însemnate de apă. Local și temporar, se vor semnala precipitații și în zilele de 10, 11 și 12 decembrie, iar cu o probabilitate mai redusă și în restul intervalului.

Oltenia

Temperaturile maxime înregistrate până pe 8 decembrie vor fi cuprinse între 4 și 5 grade, iar minima între -3 și -2 grade Celsius. Spre finalul primei săptămâni, vremea va înregistra din nou creșteri în perioada 10, 11 decembrie, maxima fiind situată în jurul valorii de 8 grade, iar minima între 2 și 3 grade Celsius.

În cea de-a doua parte a intervalului prognozat, temperaturile maxime se vor situa între 5 și 6 grade, iar minima va fi în jurul valorii de 0 grade Celsius.

În zilele de 6 și 7 decembrie temporar se vor semnala precipitații, iar local cantitățile de apă vor fi însemnate. Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată și în perioada 9 – 12 decembrie.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.