Evenimentul ZileiVremeaVal de aer polar în România. Încep ninsorile aproape în toată țara, scad mult termeraturile. Care e cel mai periculos fenomen

Val de aer polar în România. Încep ninsorile aproape în toată țara, scad mult termeraturile. Care e cel mai periculos fenomen

Val de aer polar în România. Încep ninsorile aproape în toată țara, scad mult termeraturile. Care e cel mai periculos fenomen
Vremea se schimbă radical în toată Europa, iar România nu scapă. După două zile în care temperaturile au fost blânde, vremea se răcește din nou.

România va fi străbătută de un val polar, astfel că meteorologii ANM anunță frig și ninsori substanțiale. Astfel, conform meteorologilor, temperaturlile nu vor mai trece de 10 grade celsius, în afară de sud-esteul teritoriului.

Temperaturile vor fi mai scăzute și se vor semnala tot felul de precipitații, în timp ce la munte, la altitudini mari vor predomina ninsorile.

„Mai ales de mâine, în partea de vest, centru și nord a țării, vremea va intra într-un proces de răcire, acolo unde maximele nu vor mai depăși 10 grade Celsius, în timp ce în partea de sud, sud-est a țării, mai vorbim pentru ziua de mâine de valori de până la 15 grade Celsius, în special în sudul Dobrogei, dar sâmbătă răcirea se va semnala în toată țara, inclusiv în partea de sud și sud-est a țării, pentru că maximele la scara întregii țări se vor situa în general între 1 – 8 grade și vorbim de precipitații sub toate formele.

Dacă în zonele mai joase de relief este posibil să consemnăm precipitații sub formă de ploaie și lapovițe, în zona montană vor predomina ninsorile, nu numai la altitudini mai mari, de 1.500 de metri, acolo unde și intensificările vântului la rafală se vor situa între 60 până la 80 de km/h viscolind ninsoarea, mâine este posibil să consemnăm precipitații sub formă de ninsoare și în partea de sud și est a Transilvaniei, precum și înjumătatea nordică a Moldovei în prima parte a nopții, după care pe parcursul zilei de sâmbătă, așa cum menționam, ploi în Dobrogea, Muntenia și Oltenia, iar în zona montană precipitații mixte, iar la altitudini mai mari, predominant ninsori”, a declarat Elena Mateescu, potrivit antena3.ro.

Când ninge în Capitală

Sâmbătă, vremea rece se va face simțită în toată România. De asemenea, vântul se va intensifica, în timp ce precipitațiile sub formă de lapoviță și ninsoare își vor face apariția în mai multe zone joase.

Meteorologii anunță că în București, primii fulgi de zăpadă ar putea să își facă apariția în noaptea de vineri spre sâmbătă.

Meteorologii anunță că, pentru următoarea perioadă, cel mai periculos fenomen care va apărea va fi poleiul.


Accesează: