Evenimentul Zilei > Vremea > Iarna își intră complet în drepturi. Mare atenție, români! Meteorologii au emis prognoza
Iarna își intră complet în drepturi. Mare atenție, români! Meteorologii au emis prognoza

Iarna își intră complet în drepturi. Mare atenție, români! Meteorologii au emis prognoza

Ploile și ninsorile și vor face simțită prezența în toată țara, începând din noaptea de luni spre marți. Vremea se va răci în majoritatea regiunilor țării, iar pe alocuri se va depune polei.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a transmis prognoza pentru această perioadă. Conform meteorologilor, precipitaţiile sub formă de ploi şi ninsori vor cuprinde toată ţara.

În intervalul 7 decembrie, ora 6:00 – 8 decembrie, ora 18:00, în sudul şi estul Transilvaniei, nordul şi centrul Moldovei, precum şi în zonele de munte, vor fi precipitaţii mai ales sub formă de ninsoare. Se va depune strat de zăpadă pe alocuri consistent, îndeosebi în zona montană şi submontană. În zona montană înaltă, iar pe arii restrânse şi în Moldova, vor fi intensificări ale vântului, cu viteze de 45 – 55 km/h, viscolind ninsoarea.

„Începând din noaptea de luni spre marţi (6/7 decembrie) aria precipitaţiilor se va extinde dinspre sud-vest şi va cuprinde toate regiunile. La munte va ninge, în centrul, nordul şi nord-estul ţării treptat vor predomina ninsorile şi local se va depune strat de zăpadă”, au atras atenția meteorologii.

Vremea se răcește în toată țara

Marţi, 7 decembrie, vremea se va răci faţă de intevalul anterior în cea mai mare parte a ţării. Cerul va fi mai mult noros şi vor fi precipitaţii predominant sub formă de ploaie în regiunile sudice şi sud-estice şi mai ales ninsoare, local în rest.

Potrivit prognozei meteo, ploile vor fi moderate cantitativ în sud-vest, unde se vor acumula cantităţi de apă de 15 – 20 litri pe metrul pătrat. Izolat, precipitațiile vor ajunge chiar și la 30 de litri pe metrul pătrat.

Meteorologii atrag atenția că, în special în zonele din Transilvania, precum şi în centrul şi nordul Moldovei, pe arii restrânse vor fi depuneri de polei.

În zona de munte se va depune zăpadă

În zona montană înaltă va ninge şi se va depune un strat nou de zăpadă. Tot aici vor fi intensificări ale vântului, care va viscoli ninsoarea şi va spulbera zăpada

Conform ANM, temperaturile maxime se vor încadra între -1 şi 9 grade Celsius, mai ridicate în Dobrogea, iar cele minime se vor situa între -5 şi 8 grade Celsius. Izolat va fi ceaţă.   Şi în Capitală se face frig. Cerul va fi mai mult noros şi temporar va ploua.

Drumarii acționează în județul Gorj

În județul Gorj ninge, deja din noaptea de duminică spre luni, iar autoritățile au început lucrările pentru degajarea zăpezii de pe drumuri. Drumarii acţionează cu 6 utilaje cu lamă şi material antiderapant pe DN 67C Novaci-Rânca. Aici ninge cursul nopţii, după cum au anunţat reprezentanţii Secţiei de Drumuri Naţionale (SDN) Târgu Jiu.

Potrivit informațiilor furnizate de SDN, carosabilul este curat, parţial întâlnindu-se zăpadă tocată.

„Rugăm participanţii la trafic să circule cu atenţie, iar la urcare în Rânca cauciucurile de iarnă sunt obligatorii”, au spus cei de la SDN Târgu Jiu.

Stratul de zăpadă în Rânca măsoară aproximativ 10 centimetri.

Publicat in categoriile: Vremea
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: