Un pensionar din Brazilia susține că a băut doar Coca-Cola în ultimii 50 de ani. Cum a supraviețuit

Un pensionar din Brazilia susține că a băut doar Coca-Cola în ultimii 50 de ani. Cum a supraviețuit Un pensionar din Brazilia se laudă că a băut doar Coca-Cola în ultimii 50 de ani. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Un pensionar în vârstă de 70 de ani din Bahia, Brazilia, susține că în ultimii 50 de ani nu a băut o picătură de apă, bazându-se doar pe Coca-Cola pentru hidratare, deși suferă de diabet și probleme cardiace.

Roberto Pedreira, probabil cel mai mare fan Coca-Cola din întreaga lume, a devenit viral pe internet după ce și-a împărtășit pasiunea pentru populara băutură carbogazoasă.

Pasiunea pentru Coca-Cola, dusă la extrem

În timp ce era internat cu Covid-19, pensionarul brazilian a scris în fișa sa de îngrijire că nu bea medicamente lichide sau apă, ci doar Coca-Cola Zero. O fotografie a fișei medicale a ajuns pe Facebook și X (Twitter) și în cele din urmă a devenit virală. Inițial, oamenii au crezut că este o glumă, dar nepotul bărbatului, în vârstă de 27 de ani, a confirmat că, de când își amintește, acesta nu a băut niciodată altceva decât Coca-Cola:

„Eu nu iau medicamente sub formă lichidă! Vă rog să nu insistați! Nu beau apă, beau doar Coca-Cola Zero", a scris Roberto Pereira pe fișa sa de internare.

Ne puteți urmări și pe Google News

Se pare că nu glumea, deoarece a declarat recent pentru G1 Globo că detestă atât de mult apa încât nu s-a mai atins de ea de o jumătate de secol. În ciuda faptului că suferă de probleme grave de sănătate, el insistă că, dacă Coca-Cola ar fi fost rea pentru el, l-ar fi omorât până acum:

„Nu am mai băut apă de 50 de ani. Nu-mi place apa, doar Coca-Cola Zero. Toți medicii la care merg recomandă apă, dar m-am certat cu cardiologul și cu endocrinologul meu. Îmi iau chiar și medicamentele cu Coca-Cola. Nimic cu apă, nici măcar o picătură”, a spus bărbatul.

Bărbatul în vârstă de 70 de ani suferă de diabet

 

Bărbatul în vârstă de 70 de ani suferă de diabet și a suferit deja un atac de cord. Cu toate acestea, el nu s-a gândit niciodată să treacă de la Coca-Cola la apă:

„Nu mi-a fost niciodată teamă. Eu zic că am câștigat deja, am 70 de ani. Medicii îmi spun să beau apă, dar eu nu vreau și asta e. Dacă Coca-Cola ar fi ucis, eu aș fi fost deja mort. Nu am mai băut apă de 50 de ani. Nu beau nici măcar o picătură de apă”, a spus pensionarul.

Nepotul bărbatului, João Victor Paixão, în vârstă de 27 de ani, a confirmat că Roberto bea Cola încă de când a fost lansată în Japonia, adăugând că bunicul său este foarte atent la sănătatea sa. Își face teste în mod regulat, merge la medic și își ia toate medicamentele. Dar el nu vrea să renunțe la această băutură ca principală sursă de hidratare.

"Pare o minciună, oricine aude asta pentru prima dată nu va crede. Dar de când îmi amintesc, el bea doar sucuri", a declarat nepotul bărbatului.

Coca cola, băutură

Ce spun specialiștii despre Coca-Cola

Băuturile care conțin zahăr pot contribui la multe afecțiuni medicale, inclusiv obezitatea, diabetul de tip 2 și cariile dentare. Cercetările au arătat că o doză de Coca-Cola poate afecta organismul.

Potrivit Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), aproximativ jumătate din populația Statelor Unite ale Americii consumă cel puțin o astfel de băutură. Tinerii sunt cei mai obișnuiți consumatori de băuturi zaharoase.

Un studiu din 2015 a atribuit 184.000 de decese la nivel mondial în fiecare an consumului de băuturi zaharoase.

Coca cola, băutură