Clotilde Armand crede că poate ține piept mafiei imobiliare! Ce îi cere Avocatului Poporului

Clotilde Armand crede că poate ține piept mafiei imobiliare! Ce îi cere Avocatului Poporului Sursa foto: arhiva EVZ

Clotilde Armand duce o bătălie pe toate fronturile împotriva mafiei imobiliare din Sectorul 1. În acest context, cere public un punct de vedere Avocatului Poporului.

Clotilde Armand cere Avocatului Poporului, Renate Weber, un punct de vedere pe tema şantierelor ilegale  care se desfăşoară în Sectorul 1. Şantierele, în opinia lui Clotilde Armand, sunt deschise pe baza unor autorizaţii emise de fostele administraţii ale Bucureştiului sau ale Sectorului 1.   Clotilde Armand: „În atenția Doamnei Avocat al Poporului, Renate Weber Stimată Doamnă Avocat al Poporului, În ultimii ani, în Sectorul 1, au apărut o serie de șantiere care ridică serioase semne de întrebare în privința respectării legislației în vigoare.  Şi care afectează, de multe ori în mod ireversibil, clădiri de patrimoniu valoroase. Sau importante zone verzi ale Bucureștiului. Este nevoie de un efort comun - autorități centrale, autorități locale. Activiști civici și simpli cetățeni - prin care să apărăm atât istoria acestui oraș, cât și dreptul fundamental al cetățenilor de a respira un aer curat. Trebuie să oprim mutilarea sau distrugerea unor veritabile bijuterii arhitectonice şi să stopăm defrișarea parcurilor sau a spațiilor verzi de care avem atâta nevoie.

Clotilde Armand a afirmat că, în ultimii ani, în Sectorul 1, au apărut o serie de şantiere dubioase

În calitatea dumneavoastră de apărător al drepturilor cetățenilor, vă rugăm să vă exprimați un punct de vedere pe tema șantierelor ilegale din Sectorul 1, care se desfășoară, de multe ori, în baza unor avize sau autorizații cel puțin discutabile emise de fostele administrații ale Bucureștiului sau ale Sectorului 1, cum este cel din strada Modrogan nr. 1A. Clotilde Armand continuă: Locuitorii Capitalei au dreptul să beneficieze și să se bucure de clădirile valoroase construite de înaintașii lor care dau un farmec aparte acestui oraș. De asemenea, au dreptul să trăiască într-un oraș cu cât mai multe spații verzi care să le asigure o cât mai bună calitate a vieții. De aceea, vă rugăm ca împreună să le apărăm aceste drepturi și să stopăm distrugerea clădirilor istorice și a patrimoniului verde din București”, se arată în documentul adresat Avocatului Poporului pe care Clotilde Armand l-a publicat şi pe  contul personal de Facebook.