Senatorul USR George Dircă a ieșit la rampă. În opinia președintelui pentru consituționalitate din Senat, PSD-ALDE „calcă în picioare voinţa românilor din 26 mai” prin alegerea lui Weber.

George Dircă a lansat atacuri pe bandă rulantă la adresa lui Renate Weber, despre care spune că este marioneta lui Călin Popescu Tăriceanu:

„PSD-ALDE calcă în picioare voința românilor din 26 mai și o numește pe Renate Weber Avocat al Poporului.

Vă vine să credeți că România va avea un Avocat al Poporului care de fapt va răspunde comenzilor lui Tăriceanu? Sună tragic pentru democrația românească, dar fără voie sau printr-o scăpare, doamna Viorica Dăncilă ne informase public încă de ieri că <<ALDE va avea funcția de Avocat al Poporului>>.

Renate Weber este cea care va ocupa timp de 5 ani funcția de Avocat al Poporului, în condițiile în care în ultimii 5 ani am avut parte de Victor Ciorbea – un avocat loial PSD-ului.

Renate Weber este cea care a susținut în Parlamentul European toate modificările odioase la adresa justiției, pe care partidul de buzunar ALDE le-a operat alături de PSD, și pe care întreaga comunitate europeană le-a condamnat.

Renate Weber este cea care a votat împotriva rezoluției Parlamentului European prin care se dorea sancționarea politicilor iliberale adoptate de guvernul Orban de la Budapesta.

Renate Weber este cea care s-a aflat pe lista de candidați ALDE pentru alegerile Europarlamentare din 26 mai, o listă pe care românii au aruncat-o la coșul de gunoi al politicii, ALDE nefiind capabil să depășească pragul electoral de 5%", a notat Dircă pe pagina de Facebook.