Primarul Clotilde Armand a transmis conducerii Spitalului Clinic de Urgenţe pentru Copii „Grigore Alexandrescu” o adresa prin care  informează că, de la 1 iulie, Primăria Sectorului 1 nu va mai asigura finanţarea serviciilor de pază pentru unitatea medicală.

Decizie revoltătoare a Primăriei Sectorului 1: Clotilde Armand lasă Spitalul „Grigore Alexandrescu” fără pază

După ce în februarie 2021, Consiliul Local al Sectorului 1, la propunerea primarului Clotilde Armand, a aprobat transferul clădirilor și terenurilor a patru spitale – Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Grigore Alexandrescu, Spitalul Clinic de Urgență de Chirurgie Plastică, Reparatorie și Arsuri, Spitalul Clinic de Urgență Floreasca și Spitalul Clinic de Urgențe Oftalmologice – din administrarea primăriei de sector în administrarea unităților sanitare, acum aflăm (conform documentului-foto) că primăria Sectorului 1 taie finanţarea unor servicii pentru Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Grigore Alexandrescu.

Prin prezenta vă informăm că procedurile privind predarea unităţii sanitare sunt aproape finalizate, urmând a fi încheiate până la sfârşitul lunii curente. Conform celor menţionate mai sus, vă informăm că Sectorul 1 al Municipiului Bucureşti nu mai poate asigura finanţarea serviciilor de pază pentru Spitalul Clinic de Urgenţe pentru Copii „Grigore Alexandrescu” începând cu data de 01.07.2021. Vă rugăm să întreprindeţi toate demersurile legale privind asigurarea serviciilor de pază pentru unitatea sanitară menţionată”, se arată în documentul semnat de Clotilde Armand.

În condiţiile în care a acordat direct unei firme de pază un contract în valoare de peste 1,6 milioane de euro pentru servicii de pază la sediile unităților subordonate primăriei de sector și la unitățile de învățământ, sanitare și piețele agroalimentare din sector, acum Clotilde Armand lasă Spitalul „Grigore Alexandrescu” fără pază.

Primăria Sectorului 1 roagă conducerea spitalului să se descurce

Din documentul de mai sus se poate constata faptul că Primăria Sectorului 1 anunță conducerea celui mai mare spital pentru copii din România „să întreprindă toate demersurile legale privind asigurarea serviciilor de pază pentru unitatea medicală”, de la daţa menţionată.