Statul, prin legislaţia fiscală şi autorităţile de control, discriminează toţi românii oneşti când închide ochii în faţa clanurilor care etalează lux şi opulenţă.

Televiziunile de ştiri prezintă de ani de zile imagini cu parade ale unui lux obscen inexplicabil. Ziarele şi site-urile cu investigaţii au prezentat sute de cazuri cu tot felul de baştani miliardari. Au arătat afacerile, palatele, limuzinele şi averile lor babane. Luxul lor ostentativ e împroşcat peste întreaga ţară, până şi prin canalele cu muzică de cârciumă unde lăutarii clanurilor sunt îngropaţi în bani.

Vorbim despre nişte concetăţeni care nu îşi ascund nicio secundă bunăstarea, se laudă cu ea în gura mare, devenind tot mai triviali de la un an, la altul. Zilele acestea, la Timişoara, clanul Cârpaci şi-a căsătorit o beizadea. Pentru asta tot oraşul a fost dat peste cap. A fost o defilare publică vulgară a unor analfabeţi care ţin să arate lumii întregi câţi bani au şi cum pot să-i folosească, pentru a-şi satisface orice fantezie le produce minţile înguste. Fantezia acestei veri a fost nunta imperială.

De 25 de ani, nişte analfabeţi arată unei ţări întregi cât de mulţi bani au mai făcut. Urlă la noi din caleşti şi bolizi de lux în valoare de sute de mii de euro. Şi cu cât îşi răcnesc mai tare bogăţia, cu atât îi ignoră autorităţile mai mult. Este o aberaţie imposibil de înţeles şi o bătaie de joc la adresa fiecărui contribuabil din ţara asta care îşi declară veniturile şi achită taxe pentru ele.

Trăim într-o ţară în care autorităţile fiscale ne iau 75 de lei pentru fiecare 100 de lei câştigaţi în salariu. Vorbim de o ţară în care Poliţia Locală umflă bunicuţele care vând pătrunjel la piaţă. O ţară în care, pentru o decizie de impunere de 50 de lei Administraţia Financiară îţi blochează ţie, om cinstit, toate conturile. Într-o astfel de ţară nimeni nu întreabă milionarii analfabeţi cum e produs luxul cu care ne pleznesc zi de zi peste faţă. Cum e posibilă o astfel de aberaţie? Sunt două mari motive. Primul ţine de faptul că autorităţile fiscale nu gestionează decât cetăţenii care şi-au declarat onest activităţile şi veniturile. În termeni simpli: dacă eşti fraier şi declari veniturile, statul te urmăreşte şi în gaură de şarpe dacă nu achiţi până la ultimul leu toate taxele. Dacă nu îţi declari sursa banilor, pentru Fisc nu exişti. Atât de idioată este legea din România.

Mai departe, problema este că veniturile „negre” ar trebui depistate şi investigate de alte instituţii. Aici ajungem mai aproape de sursa fenomenului: DIICOT. Procurorii DIICOT sunt cei care ar trebui să instrumenteze dosarele penale care să lămurească societatea de unde provine tot acest lux inexplicabil. Ei au puterea să ceară confiscarea bunurilor cumpărate cu bani negri. Nu ştiu de ce sunt clanurile imune la DIICOT în România, în general, dar pot să vă spun ce s-a întâmplat la Timişoara şi logica bunuluisimţ ne duce la concluzia că situaţia e posibil să fie similară în toate oraşele unde clanurile au înflorit.

Şefa Biroului DIICOT Timiş, o doamnă impunătoare pe nume Carmen Martinov, este procurorul care, acum foarte mulţi ani, l-a scăpat de puşcărie, printr- o disjungere, chiar pe naşul mafiei imobiliare ţigăneşti din oraş. De atunci, Biroul DIICOT Timiş nu a mai deranjat clanul Cârpaci. Un personaj cu legături atât de puternice în Curtea de Apel Timişoara, încât a reuşit să obţină tergiversarea unui proces penal ani de zile, până când faptele baştanului s-au prescris. Cazul concret de la Timişoara ne spune, negru pe alb, că acolo unde clanurile prosperă şi fac averi tot mai fabuloase, este o mare problemă cu procurorii DIICOT. Analfabeţii sunt lăsaţi să se îmbogăţească chiar de către cei pe care îi plătim cu salarii foarte mari ca să combată fenomenul.

Defilările cu lux vulgar sunt o expresie a prostiei înfiorătoare a unor îmbogăţiţi peste măsură, dar sunt în acelaşi timp efectul strident al corupţiei şi incompetenţei din structurile DIICOT şi nu numai

Opiniile exprimate în paginile ziarului aparțin autorilor.

PS: Dragi cititori. Avem de ieri seara probleme tehnice care afectează, printre altele, modulul de comentarii din evz.ro. Din această pricina se poate întâmpla ca opiniile dumneavoastră să fie afişate cu întârziere mare. Sperăm să remediem situaţia cât mai repede. Va mulţumesc pentru înţelegere şi ne cerem scuze pentru această situaţie.


 
 


Blog: ”Libertatea cuvântului ne aparţine nouă şi nimic nu poate să o îngrădească, dacă noi nu vrem asta”

Facebook: pagina publică

Humanitas: pagina de autor

Video: pagina de Youtube

Google+: pagina personală

 
 

Citiţi mai multe:


 


Participă, alături de cititorii din comunitatea evz.ro, la dezbatere.

Primul SITE DE ȘTIRI din România în care TU esti PARTENER egal cu JURNALIȘTII

Jurnaliştii şi cititorii, parteneri egaliVezi mai jos opiniile cititorilor despre acest editorial și comentariile pe tema propusă dezbaterii și SPUNE ȘI TU ce părere ai!