Unul din frații Corduneanu, condamnat la închisoare pentru amenințări. Ce au dictat magistrații

Unul din frații Corduneanu, condamnat la închisoare pentru amenințări. Ce au dictat magistrații sursă foto: Arhiva EvZ

Clanul Corduneanu a intrat din nou în atenția opiniei publice, după ce un membru a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare după ce ar fi amenințat cu un cuțit bodyguardul unui club din Iași.

Clanul Corduneanu a ajuns din nou în atenția opiniei publice, după ce unul din membri a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare. Interlopul ar fi amenințat cu un cuțit pe bodyguardul clubului care i-a cerut bilet pentru a-i permite accesul în incinta localului.

Clanul Corduneanu, din nou în atenția opiniei publice

Presa locală susține că Bogdan Corduneanu este funcționar public. Motiv pentru care instanța a decis să nu-l trimită în spatele gratiilor. Interlopul are un loc de muncă stabil, lucrează la CSM Iași, o structură a Primăriei. Incidentul s-ar fi petrecut pe 11 iulie 2020. Inculpatul, fratele acestuia și soțiile lor s-au prezentat la un club unde urma să cânte și artistul Dan Ciotoi.

Interlopii au fost indignați de faptul că trebuiau să platească bilet. Într-un final s-au conformat. Însă, la plecare, Bogdan Corduneanu și fratele lui l-au abordat pe bodyguardul respectiv. Au început să-l înjure și să-l amenințe. Ulterior, bărbatul a scos un briceag și l-a amenințat pe agentul de pază că-l va înjunghia de 20 de ori.

Ne puteți urmări și pe Google News
Clanul Cordunenau, din nou în atenția opiniei publice

Sursa foto: Arhiva EvZ

A amenințat cu un cuțit

Conflictul a fost aplanat de ceilalți bodyguarzi, însă interlopul a fost trimis în judecată o lună mai târziu. Magistații din Iași au dispus plata unei amenzi penale pentru prietenul scandalagiu, iar în dreptul lui Bogdan Corduneanu, judecătorii au reținut că inculpatul a refuzat să comunice cu organele judiciare.

De asemenea, magistrații au avut în vedere faptul că bărbatul este instructor de lupte la CSM Iași, are doi copii și este o persoană integrată social. Însă, Bogdan Corduneanu este recunoscut pentru activitatea infracțională. În 2008 a fost condamnat la 1 an și 8 luni de închisoare cu suspendare pentru șantaj. În final, cele două fapte au fost contopite rezultând o pedeasă finală de 2 ani și o lună de închisoare cu suspendare.

Clanul Corduneanu

Bogdan Corduneanu, nemulțumit de sentință

Doar că, Bogdan Corduneanu a contestat decizia instanței. La apel, interlopul a cerut comutarea pedepsei într-o amendă penală de 4.000 de lei, motivând că este dispus să presteze muncă în folosul comunității.

Apelul a fost respins de Curtea de Apel. Magistrații au motivat că în cazul unei sentințe mai blânde „va exista riscul real ca el să fie implicit încurajat în reiterarea comportamentului infracțional, potrivit stiripesurse.ro.