Interlopii care au scos sabia să se taie la mall scapă de pușcărie. Instanța le-a dat doar amenzi penale

Interlopii care au scos sabia să se taie la mall scapă de pușcărie. Instanța le-a dat doar amenzi penale

Judecătoria Timişoara a emis, luna trecută, prima sentinţă într-un dosar în care patru interlopi din Timişoara au fost trimişi în judecată pentru o încăierare în care, printre armele folosite, a fost o sabie lungă de un metru.

Scandalul a avut loc în luna mai a anului trecut în parcarea unui mall din orașul de pe Bega. Altercația a izbucnit în trafic, între șoferii unui Audi și ai unui Range Rover, care s-au șicanat pe drum, apoi au intrat în parcare să rezolve ”bărbătește” problema. Dintr-o mașină au coborât trei indivizi, iar din cealaltă, șoferul, în timpul bătăii, fiind scoase şi două bricege, o bâtă de baseball şi o sabie de un metru. Scandalul dintre Narcis Dumitru Babiuc, Cătălin Bogdan Drăghici, Remus Banciu şi Darius Gazibara (condamnat cu suspendare, în 2015 în dosarul “Udrea”). a fost oprit de o patrulă de jandarmi care trecea prin zonă. Conflictul a fost înregistrat şi de camerele de supraveghere ale centrului comercial, imaginile fiind halucinante în momentul în care unul din interlopi ridică deasupra capului rivalului, sabia, să-l taie.

Recent, Judecătoria Timișoara a transmis prima sentință în acest dosar. În cadrul procesului, toţi cei implicaţi şi-au recunoscut faptele, scrie ziarul Adevărul, astfel că fiecare a primit doar câte o amendă penală drept pedeapsă. Babiuc, Drăghici şi Banciu au fost amendați fiecare cu câte 3.000 de lei, deoarece nu au avut antecedente penale, arată sursa citată. Pentru Caius Gazibara, procurorii au cerut închisoare cu executarea pedepsei, având în vedere că acesta avea antecedente penale. Gazibara a fost condamnat în 2015 la cinci luni de închisoare cu suspendare sub supraveghere pe un termen de doi ani. Judecătorul însă a stabilit că e suficientă o amendă penală de 4.500 de lei, pe motiv că încăierarea a avut loc la o oră la care parcarea mall-ului era aproape goală.

Cuțitele, cu lama de 15 cm, sabia de un metru și bâta de baseball au fost confiscate de instanță.

Ne puteți urmări și pe Google News