Propunerea aparține ministrului de Interne, Lucian Bode care a avansat-o astăzi în ședința conducerii PNL. Înainte de ședința PNL, premierul Cîțu a anunțat că va merge săptămâna aceasta la Bruxelles pentru a susține în fața  oficialilor europeni  Planul în valoare de peste 29 de miliarde euro, bani europeni, destinat reformării țării.

Soluția avansată acum de Lucian Bode, susținută de mulți lideri centrali ai PNL, va fi discutată în ședința coaliției din după-masa aceasta.

Ministrul de Interne cere PNL să preia PNRR de la USR

Ministrul USR al Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, responsabil cu coordonarea PNNR a ratat de  două ori încercările de a-i convinge pe oficialii europeni de calitatea programului. Eșec care costă scump România deoarece există riscul major ca miliardele de euro alocate țării noastre să fie distribuite anul viitor.

Preluarea de către premierul liberal de la un ministru al USR coordonarea PNRR va accentua și mai mult conflictele dintre PNL și USR-PLUS. Liberalii reclamă de câteva luni de zile activitatea miniștrilor progresiști. Ultimul criticat a fost ministrul Economiei, useristul Claudiu Năsui, acuzat public de lideri liberali că ar face jocul Chinei în încercarea sa nereușită de a amâna votarea  în Parlament a proiectului de lege al Guvernului privind implementarea rețelelor 5G.

Orban a predat conducerea TVR, baronilor locali ai PNL

Presat de timp, dezinteresat de subiect și preocupat să mulțumească  solicitările liderilor locali ai PNL pe sprijinul cărora mizează pentru a fi reales în funcția de președinte al PNL,  Ludovic Orban a acceptat să propună în funcția de director general interimar al TVR o persoană necunoscută. O jurnalistă de la TVR Craiova, Ramona Săseanu.

Ce o recomandă?

Potrivit unor  lideri ai PNL, sprijinul pe care aceasta l-a oferit liberalilor din Dolj în campaniile electorale din ultimii ani.

Conform surselor politice, Săseanu va ocupa funcția de director general interimar al TVR pentru o perioadă de 6 luni.

Practic, UDMR va conduce TVR

Nominalizarea ei a fost acceptată și de liderii UDMR cărora Orban le-a cerut în permanență acordul asupra persoanei pe care PNL o propune pentru funcția de director general al TVR. UDMR a primit, la împărțirea politică a funcțiilor de conducere din media de stat, funcția de președinte al Consiliului de Administrație al TVR. Funcție pentru care UDMR îl va propune pe Andras Demeter.

Andras Demeter  a avut și are o mare influență în TVR. El  este în prezent membru în Consiliul de Administrație al Radioului Public (RRA) dar și coordonator cu atribuții de director al Casei de Producție a TVR, deși are sentință definitivă încă din noiembrie 2017 pentru încălcarea legii conflictului de interese. Demeter a fost între 2010-2012  și președinte director general al RRA.