Evenimentul Zilei > Politica > Cioloș, poftit să fi e premierul USR din umbră
Cioloș, poftit să fi e premierul USR din umbră

Cioloș, poftit să fi e premierul USR din umbră

Deputatul USR Cristian Ghinea a încercat de nenumărate ori să-l aducă pe Dacian Cioloș în partid, acesta fiind principalul motiv al conflictului dintre el și Nicușor Dan.

 Acesta din urmă nu a fost de acord să-i cedeze șefia partidului lui Cioloș, iar fostul premier nu a vrut să accepte o altă funcție de conducere. Marți, Ghinea a spus din nou că Dacian Cioloş trebuie să fie „prima achiziţie importantă” a partidului după Congres, iar acesta să aibă rolul de preşedinte al guvernului USR. „Dacian Cioloş ar fi prima achiziţie importantă pe care acest partid trebuie să o facă. Dacian Cioloş este o personalitate şi cred că ar trebui să aibă rolul de preşedinte al guvernului USR, pentru că l-am susţinut ca premier şi asta ştie să facă şi nu văd de ce nu ar pregăti partidul de acum până în 2020 pentru preluarea puterii”, a afirmat fostul minstru al Fondurilor Europene în Cabinetul Cioloș.

Surse din USR au spus că este interesant cum Ghinea vorbește despre ceea ce ar trebui să facă fostul premier. „Cioloș a spus: «vă rog nu mai folosiți numele meu în disputa internă». Dar e interesant cum, după ce Cioloș a cerut ceva, exact cea mai apropiată persoană de el face exact opusul. Mă duce la concluzia că e o chestiune de campanie electorală internă înainte de Congres. Dacă Cioloș știe sau nu de planul lui Ghinea, el ar putea să ne spună”, au declarat sursele USR, pentru EVZ.