Marcel Ciolacu, mesaj din partea lui Karl Nehammer

Marcel Ciolacu, mesaj din partea lui Karl Nehammer Karl Nehammer. Sursa foto: Arhiva EVZ

Cancelarul Austriei i-a transmis o scrisoare premierului României. Marcel Ciolacu a fost felicitat de Nehammer pentru de ziua sa. Odată cu acest gest, liderul PSD speră ca austriecii să susțină aderarea la Schengen.

Karl Nehammer i-a trimis o scrisoare premierului României. Marcel Ciolacu a primit felicitări din partea cancelarului Austriei. Cu acest prilej, șeful Executivului speră și la susținerea austriecilor cu privire la aderarea la Schengen.

Nehammer, scrisoare pentru Ciolacu

Cancelarul Austriei i-a urat „La mulți ani!” lui Marcel Ciolacu, de ziua națională. Liderul Partidului Social Democrat este convins că gestul poate fi interpretat ca o restabilire a relațiilor amicale între cele două state.

Mai mult, Ciolacu speră ca Nehammer să nu se mai opună aderării la Schengen. Urarea din partea liderului austriac ajunge într-un moment în care țara noastră încearcă să intre în zona de circulație liberă a Europei.

Ne puteți urmări și pe Google News

Liderii de la Viena, deschiși în ceea ce privește aderarea României

Separat de mesajul lui Nehammer pentru Ciolacu, oficialii austrieci au arătat deschidere vizavi de aderarea țării noastre la spațiul Schenghen. Președintele Austriei a precizat recent că  regretă decizia guvernului său în ceea ce privește blocarea aderării la Schengen. Van der Bellen a făcut referire la situația României și a Bulgariei. Totodată, acesta a menționat că își dorește ca în viitorul apropiat cele două state să poată primi acordul.

„În momentul în care guvernul federal austriac a zis nu pentru aderarea României și Bulgariei la spațiul Schengen, eu, în calitate de președinte nu fost am de acord cu acea decizie. Eu nu am văzut niciun motiv în blocarea României și Bulgariei la Schengen, în cazul în care sistemul oricum nu funcționează” a spus Alexander Van der Bellen.

Răspunsul lui Ciolacu pentru Nehammer

Șeful Executivului i-a transmis mulțumiri lui Nehammer pentru gestul făcut. Marcel Ciolacu a precizat în repetate rânduri că Austria nu mai are de ce să se opună aderării României.

Poziția președintelui austriac este susținută si de  ministrul Afacerilor Sociale, Sănătăţii, Îngrijirii şi Protecţiei Consumatorilor.

Johannes Rauch a declarat că intrarea României în Schenghen ar reprezenta un real ajutor pentru companii.

„Atât Austria, cât şi România ar beneficia considerabil de pe urma aderării României la Schengen. Ar exista avantaje pentru multe companii şi ar fi, de asemenea, o mare uşurare pentru cei 30.000 de îngrijitori care lucrează 24 de ore pe zi şi de care depind mii de familii din Austria", a spus oficialul austriac.

Următoarele discuții oficiale legate de aderarea României la Schengen vor fi purtate în cadrul Consiliului JAI. Acesta se va desfășura pe 4 decembrie.