În compensație, după ce a pierdut președinția Consiliului Județean și a fost demis de la conducerea organizației PSD Vrancea, Marian Oprișan va fi susținut să ocupe poziția de vicepreședinte al instituției pe care a condus-o vreme de douăzeci de ani.

Aflat într-o vizită de lucru la Focșani, Marcel Ciolacu a declarat că Marian Oprișan va fi vicepreședinte la Consiliul Județean Vrancea, unde va face majoritate cu cei doi consilieri județeni pe care i-a obținut ALDE.

„Din punctul meu de vedere, domnul Oprișan ar trebuie să fie vicepreședinte la Consiliul Județean Vrancea. Am încheiat un protocol cu ALDE și vom avea majoritate”, a declarant laconic, liderul PSD.

Marcel Ciolacu, care ocupă și poziția de președinte interimar al filialei PSD Vrancea a făcut o plimbare prin Focșani, duminică dimineață, însoțit de mai mulți membri ai organizației locale, strângând semnături pentru alegerile parlamentare.

De la întâlnirea cu șeful PSD au lipsit chiar baronul de Vrancea, Marian Oprișan, dar și primarul municipiului Focșani, Cristi Misăilă, care a declarat că ar fi infectat cu noul coronavirus. Acestuia din urmă, Marcel Ciolacu i-ar fi propus să preia conducerea interimară a PSD Vrancea, în ședința în care conducerea centrală a hotărât demiterea lui Oprișan.

Marian Oprisan
Marian Oprisan, PSD

Primarul Cristi Misăilă a refuzat propunerea venită din partea președintelui partidului, iar după mai puțin de 24 de ore, a dat o declarație de presă în care a spus că Oprișan n-ar fi trebuit înlocuit de la conducerea PSD Vrancea. El a afirmat că acesta ar trebui să rămână președinte până la organizarea unor noi alegeri pentru conducerea organizației.

„… Consider că nu este momentul pentru o asemenea schimbare, iar domnul președinte Marian Oprișan a demonstrat că este un om politic care s-a luptat pentru binele vrâncenilor. Conducerea organizației județene trebuie să fie aleasă în mod democratic, prin alegeri, și nu impusă. Însă nu cred că pot fi organizate alegerile în organizație până la parlamentare.…”, spunea primarul Misăilă la o zi după ce Oprișan a fost destituit de la conducerea organizației PSD Vrancea.

Potrivit presei locale, duminică, Marian Oprișan l-ar fi așteptat pe Marcel Ciolacu la sediul partidului, înconjurat de mai mulți apropiați. Președintele PSD a ignorat invitația baronului de Vrancea, iar după periplul printre focșăneji a urcat în mașină și s-a întors la București.