UPDATE: Pentru funcţia de prim-adjunct al procurorului general al PICCJ, ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, îl propune pe procurorul general interimar, Bogdan Licu.

Totodată, Mădălina Scarlat este propusă pentru funcţia de adjunct al procurorului-şef al DNA.

Pentru funcţia de adjunct al procurorului general a fost propusă Maria Magdalena Militaru de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, iar pentru funcţia de şef al Secţiei de urmărire penală şi criminalistică de la PICCJ – Adriana Denisa Cristodor.

Procurorul Cătălin Ranco Piţu este propunerea pentru funcţia de şef al Secţiei parchetelor militare de la PICCJ, în timp ce pentru funcţia de adjunct al procurorului-şef de la DIICOT a fost propusă Oana Daniela Pâţu.

Pentru funcţiile de procuror-şef la Secţia de resurse umane şi documentare Parchetul General, şef Secţia de combatere a corupţiei, respectiv şef al Secţiei de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie din cadrul DNA nu se vor face propuneri, optându-se pentru respingerea candidaturilor şi organizarea unei noi proceduri de selecţie.

„Pentru posturile rămase astfel vacante în conformitate cu pct. 3 supra, precum şi pentru cele care ar putea rămâne vacante în urma deciziilor Preşedintelui României asupra propunerilor formulate de Ministrul Justiţiei, Ministerul Justiţiei va organiza o nouă procedura de selecţie la o dată ulterioară în cursul lunilor martie – aprilie 2020”, a informat Ministerul Justiţiei.

Propunerile ministrului Justiţiei vor fi înaintate Consiliului Superior al Magistraturii, în vederea obţinerii avizului acestei instituţii. După obţinerea avizului CSM, ministrul Justiţiei va înainta propunerile preşedintelui României în vederea numirii.


Propunerile de numire în funcţii de prim-adjunct, adjunct şi şef de secţie la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ), Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) şi Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) urmează să fie anunțate de Ministerul Justiţiei (MJ).

La începutul lunii decembrie a anului trecut, Ministerul Justiţiei a demarat selecţia procurorilor în vederea efectuării propunerilor de numire pentru ocuparea funcţiilor vacante de conducere, respectiv: prim-adjunct al procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ); adjunct al procurorului general al PÎCCJ; procuror şef secţie – Secţia de urmărire penală şi criminalistică al PÎCCJ; procuror-şef secţie – Secţia parchetelor militare – PÎCCJ; procuror-şef secţie – Secţia de resurse umane şi documentare – PÎCCJ; adjunct al procurorului-şef al DIICOT; două funcţii de adjunct al procurorului-şef al DNA; procuror-şef secţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie – DNA; procuror-şef secţie – Secţia de combatere a corupţiei – DNA.

Cine sunt candidații

Bogdan Licu, procuror general interimar, a fost singurul candidat admis la interviul pentru funcţia de prim-adjunct al procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în timp ce pentru funcţia de adjunct al procurorului general a candidat Maria Magdalena Militaru de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti.

Ca şef al Secţiei de urmărire penală şi criminalistică de la PÎCCJ ar putea fi nominazat unul dintre cei trei procurori care au susţinut interviurile: Dragoş Cojocariu, Adriana Denisa Cristodor şi Romulus Dan Varga.

Pentru funcţia de şef al Secţiei parchetelor militare de la PÎCCJ au candidat procurorii Marius Museanu, Ionel Corbu, Cătălin Ranco Piţu, Paul Truica, Grigore Cătălin Popescu şi Florin Daniel Căşuneanu.

La funcţia de adjunct al procurorului-şef de la DIICOT aspiră procurorii Ioana Bogdana Albani, Oana Daniela Paţu, Teodor Niţă şi Oana Schmidt-Hăineală.

Pentru funcţia de adjunct al procurorului-şef al DNA s-au înscris Gabriela Popa, Mădălina Scarlat şi Elena Hach.

Iar funcţia de şef al Secţiei de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie din cadrul DNA au candidat Constantin Claudiu Dumitrescu şi Silviu Paul Dumitriu.

Propunerile ministrului Justiţiei vor fi înaintate Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), în vederea obţinerii avizului acestei instituţii. Ulterior obţinerii avizului CSM, ministrul Justiţiei înaintează propunerea preşedintelui României în vederea numirii în funcţia de conducere.

Te-ar putea interesa și: