Evenimentul Zilei > Sport > Cine este, de fapt, Ion Ţiriac? Adevărata lui identitate? Trădat de un român celebru
Cine este, de fapt, Ion Ţiriac? Adevărata lui identitate? Trădat de un român celebru

Cine este, de fapt, Ion Ţiriac? Adevărata lui identitate? Trădat de un român celebru

Despre miliardarul Ion Ţiriac au circulat şi încă mai circulă multe legende, iar una dintre ele se referă la zgârcenia lui, aspect care a fost demontat recent chiar de tenismenul Horia Tecău.

De-a lungul carierei sale, campionul probei de dublu de la Wimbledon (2015) a colaborat de mai multe ori cu celebrul om de afaceri, iar într-una dintre aceste ocazii a învăţat o lecţie preţioasă. Totodată, cu aceeaşi ocazie, Tecău şi-a dat seama că Ion Ţiriac nu este deloc zgârcit, aşa cum s-a răspândit ideea printre români.

Constănţeanul a divulgat că Ţiriac se implică în foarte multe proiecte caritabile, dar doreşte ca participarea lui să nu fie făcută publică. De ce? În rândurile care urmează, Tecău a explicat că a înţeles nevoia de discreţie a miliardarului datorită unei situaţii în care a fost el însuşi direct implicat.

„Tecău, tu strânge cât poți, pun eu restul.”

Astfel, în urmă cu mai mulţi ani, Horia Tecău se ocupa de o strângere de fonduri, care nu decurgea aşteptărilor. Termenul-limită se apropia şi în conturi era o situaţie care îl descuraja pe tenismen. Atunci i-a venit ideea să-i ceară ajutorul lui Ion Ţiriac.

Dezvăluirile lui Tecău au fost lansate în emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”. „Țin minte că acum câțiva ani făceam o strângere de fonduri și mai aveam nevoie de o sumă, se apropia termenul limită.

Eram la Clubul Stejarii și mă duc la domnul Țiriac: «Domnule Țiriac, fac evenimentul ăsta, vin eu și joc, am nevoie de fonduri și nu s-au înscris oamenii.

Dacă vă gândiți la cineva anume, dacă puteți ajuta…» Și mi-a zis: «Tecău, tu strânge cât poți, pun eu restul de bani. Dar nu i-ai primit de la mine!»  Și zic: «E minunat, mulțumesc!» Ulterior, la rece, Tecău s-a întrebat de ce oare s-a ferit Ţiriac să apară în prim-plan.

Lecţia lui Ion Ţiriac pentru Horia Tecău

În principal, specialistul probei de dublu consideră că omul de afaceri a dorit să evite eventualele situaţii neplăcute care mai pot apărea uneori cu privire la astfel de iniţiative nobile. „Și mă gândeam în sinea mea: «de ce să nu spun?» Și am realizat când mi-au venit și mie o grămadă de cazuri, cu mesaje care îmi cereau bani

Și nu la modul: «dacă poți să ne ajuți», ci «dacă nu ne ajuți, ești ultimul om». A fost o lecție pentru mine, pentru că ajutorul îl fac oricum, nu e neapărat să fie vizibil. Deci sunt sigur că domnul Țiriac a ajutat mult la viața lui”, a spus Horia Tecău, fostul ocupant al locului 2 ATP în clasamentul probei de dublu.