De-a lungul carierei sale, campionul probei de dublu de la Wimbledon (2015) a colaborat de mai multe ori cu celebrul om de afaceri, iar într-una dintre aceste ocazii a învăţat o lecţie preţioasă. Totodată, cu aceeaşi ocazie, Tecău şi-a dat seama că Ion Ţiriac nu este deloc zgârcit, aşa cum s-a răspândit ideea printre români.

Constănţeanul a divulgat că Ţiriac se implică în foarte multe proiecte caritabile, dar doreşte ca participarea lui să nu fie făcută publică. De ce? În rândurile care urmează, Tecău a explicat că a înţeles nevoia de discreţie a miliardarului datorită unei situaţii în care a fost el însuşi direct implicat.

„Tecău, tu strânge cât poți, pun eu restul.”

Astfel, în urmă cu mai mulţi ani, Horia Tecău se ocupa de o strângere de fonduri, care nu decurgea aşteptărilor. Termenul-limită se apropia şi în conturi era o situaţie care îl descuraja pe tenismen. Atunci i-a venit ideea să-i ceară ajutorul lui Ion Ţiriac.

Dezvăluirile lui Tecău au fost lansate în emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”. „Țin minte că acum câțiva ani făceam o strângere de fonduri și mai aveam nevoie de o sumă, se apropia termenul limită.

Eram la Clubul Stejarii și mă duc la domnul Țiriac: «Domnule Țiriac, fac evenimentul ăsta, vin eu și joc, am nevoie de fonduri și nu s-au înscris oamenii.

Dacă vă gândiți la cineva anume, dacă puteți ajuta…» Și mi-a zis: «Tecău, tu strânge cât poți, pun eu restul de bani. Dar nu i-ai primit de la mine!»  Și zic: «E minunat, mulțumesc!» Ulterior, la rece, Tecău s-a întrebat de ce oare s-a ferit Ţiriac să apară în prim-plan.

Lecţia lui Ion Ţiriac pentru Horia Tecău

În principal, specialistul probei de dublu consideră că omul de afaceri a dorit să evite eventualele situaţii neplăcute care mai pot apărea uneori cu privire la astfel de iniţiative nobile. „Și mă gândeam în sinea mea: «de ce să nu spun?» Și am realizat când mi-au venit și mie o grămadă de cazuri, cu mesaje care îmi cereau bani

Și nu la modul: «dacă poți să ne ajuți», ci «dacă nu ne ajuți, ești ultimul om». A fost o lecție pentru mine, pentru că ajutorul îl fac oricum, nu e neapărat să fie vizibil. Deci sunt sigur că domnul Țiriac a ajutat mult la viața lui”, a spus Horia Tecău, fostul ocupant al locului 2 ATP în clasamentul probei de dublu.