Evenimentul Zilei > Monden > Exclusiv. Decizia lui Țiriac ce i-a schimbat viața fiului său, Karim
Exclusiv. Decizia lui Țiriac ce i-a schimbat viața fiului său, Karim

Exclusiv. Decizia lui Țiriac ce i-a schimbat viața fiului său, Karim

Când se vorbește de copiii marelui tenismen Ion Țiriac, toată lumea se gândește în primul rând la fiul mai mare, Ion Alexandru. Dar acesta mai are un frate, Karim. Și o soră.

Fiul cel mic al milionarului Ion Ţiriac are 24 de ani și e frumos ca părinții lui. A trăit vreme bună la Monte Carlo, dar acum e în America și vorbește perfect românește.

Karim îi seamănă leit lui Ion Ţiriac şi multă lume s-a convins de acest lucru când băiatul a venit în 2012 în România, la inaugurarea unui complex sportiv.

Karim Mihai Țiriac vorbește românește.  Asta pentru că atunci când era mic, tatăl lui i-a luat bonă româncă, tocmai ca să învețe. Cu o mamă de altă naționalitate – jurnalista egipteană Sophie Ayad – și trăind în diverse țări, Țiriac a vrut ca copiii lui să nu își piardă rădăcinile. Așa că le-a dat prenume românești și i-a învățat și românește.

Karim a absolvit prestigioasa școală Deerfield Academy, din statul american Massachusetts, care reunește elevi din 37 de țări și unde selecția este foarte riguroasă. Ulterior, a mers la facultate și a absolvit, în anul 2019, Facultatea de Științe Politice a Universității din Chicago, unde taxele de școlarizare pentru cei patru ani de studiu s-au ridicat la 320.000 de dolari. Știe să joace tenis, dar e pasionat de fotbal.

Citiți articolul integral în Rețete și vedete.