Până în data de marţi, 20 noiembrie 2018, despre procurorul Marius Daniel Pată nu prea auzise nimeni în ţara asta, cu excepţia colegilor lui de la Parchetul de pe lângă Juudecătoria Urziceni, unde era procuror-şef. Mai exact, unul dintre cei 200 de procurori care îşi exercitau funcţia cu delegare, adică erau provizorii.

Cu alte cuvinte, se aflau în orice moment la mâna procurorului general, ale cărui ordine trebuiau să le îndeplinească fără crâcnire. Refuzul ar fi atras după sine încetarea cu caracter imediat a delegării. Adică, adio funcţie, adio bani.

Singurul lucru notabil din această perioadă este cercetarea de către Secţia de procurori a CSM a unui magistrat din Parchetul Urziceni, procurorul Eduard Narcis Constantinescu, pentru indisciplină și insubordonare față de superiorii săi. Magistratul a fost acuzat că a încălcat prevederile articolului 99, literele h), k), m) și t), din Legea 303/2004, privind statutul judecătorilor și procurorilor.

Concret, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Urziceni, pe lângă multe alte belele imputate, mai era acuzat şi de „nerespectarea în mod nejustificat a dispozițiilor ori deciziilor cu caracter administrativ dispuse în conformitate cu legea de conducătorul instanței sau al parchetului. Adică nu a vrut să execute ordinele şefului său, domnul procuror Pată.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE