Evenimentul Zilei > Justitie > Cine e Corrado Cattani de România? „Încep să cadă clanuri de interlopi”. SUA în prim-plan
Cine e Corrado Cattani de România? „Încep să cadă clanuri de interlopi”. SUA în prim-plan

Cine e Corrado Cattani de România? „Încep să cadă clanuri de interlopi”. SUA în prim-plan

La câteva zile după ce mai mulţi membri ai clanului interlop Duduianu au fost reţinuţi pentru că au tâlhărit maneliştii, ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a avut o reacţie.

În cadrul unui eveniment organizat de Ambasada Statelor Unite la Bucureşti, Predoiu a spus că munca din ultimele luni începe să dea rezultate.

Este vorba despre Programul în Domeniul Criminalităţii Informatice şi Proprietăţii Intelectuale (ICHIP) din cadrul Departamentului de Justiţie al SUA. În acelaşi program mai colaborează Departamentul de Stat al SUA, Interpol şi IP Crime Investigators College.

Ministrul Justiţiei crede că a fost creat un front instituţional împotriva crimei organizate, subliniind că „încep să cadă clanuri de interlopi”. „Am creat pe parcursul lunilor precedente un front instituţional împotriva crimei organizate. Începe să dea rezultate. Încep să cadă clanuri de interlopi.

Se va continua până la capăt. În materie de justiţie, trebuie să ai răbdare, până când proceduri şi operaţiuni sunt duse până la capăt.

E valabil în orice materie, în orice dosar, răbdare, până când procedurile ajung la final”, a spus Cătălin Predoiu, conform unui comunicat de presă al MJ. Ministerul Justiţiei a anunţat că Predoiu a participat miercuri la deschiderea webinar-ului „Aplicaţii pe surse deschise: convergenţa investigării infracţiunilor cu privire la proprietatea intelectuală, crima organizată, trafic de persoane şi sisteme informatice”.

În cuvântul de deschidere, ambasadorul SUA la Bucureşti, Adrian Zuckerman, a declarat că SUA sprijină cu toate resursele lupta MJ împotriva infracţionalităţii.

De asemenea, el a precizat că Statele Unite şi România „luptă umăr la umăr pentru combaterea crimei organizate şi pentru a se asigura că infractorii nu vor scăpa de rigorile legii”. Predoiu a completat că în ultimele luni s-a desfăşurat în colaborare cu Ambasada SUA un program intens de pregătire a procurorilor şi poliţiştilor.

Pregătirea lor a vizat combaterea spălării banilor, crima organizată, traficul de persoane şi criminalitatea informatică. „În lunile precedente, în colaborare cu Ambasada SUA, am desfăşurat un program intens de pregătire a procurorilor, poliţiştilor şi altor categorii de experţi în materia combaterii spălării banilor, crimei organizate, traficului de persoane, criminalităţii informatice, dar şi a recuperării bunurilor provenite din infracţiuni şi a asistenţei victimelor traficului de persoane.

Aş dori să mulţumesc tuturor participanţilor şi instituţiilor care au cooperat în organizare, partenerilor noştri americani şi să îmi exprim încrederea că acest program a contribuit efectiv la mai buna pregătire a procurorilor, poliţiştilor şi experţilor noştri, cu rezultate benefice în perspectivă pentru cetăţeni.

Eficienţa combaterii infracţiunilor stă în buna pregătire profesională şi în cooperarea interinstituţională internă şi internaţională”, a afirmat Cătălin Predoiu. La întâlnire au mai participat procurorul general Gabriela Scutea şi Bruce Swartz, asistentul adjunct al procurorului-şef al Statelor Unite.

Michele Placido (comisarul Corrado Cattani) şi Barbara De Rossi în „la Piovra” (Caracatiţa), celebrul serial despre lupta cu mafia din Italia.

sursa: Agerpres

 

 

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: