Evenimentul Zilei > Politica > Cine ar vrea George Simion să câștige alegerile prezidențiale. „Ar fi un președinte de succes”
Cine ar vrea George Simion să câștige alegerile prezidențiale. „Ar fi un președinte de succes”

Cine ar vrea George Simion să câștige alegerile prezidențiale. „Ar fi un președinte de succes”

George Simion crede că la viitoarele alegeri prezidențiale, din 2024, se va repeta situația din anul 2000. Deputatul este de părere că, în confruntarea finală, din turul al doilea, următorul președinte al României va fi ales dintre candidații PSD și ai AUR.

Deputatul George Simion este de părere că viitorul „președinte de succes” al României ar putea fi actorul Dan Puric, un personaj înclinat spre misticism și conspiraționism, cu opinii antieuropene. Mai mult George Simion este de părere că viitoarea confruntare electorală, decisivă pentru desemnarea viitorului șef al statului se va da între PSD și AUR.

Situația ar fi similară celei din anul 2000, când românii au ales în turul al doilea al alegerilor prezidențiale între Ion Iliescu, candidatul PDSR/PSD și Corneliu Vadim Tudor, reprezentantul PRM. La acel moment, votul a fost decisiv în favoarea lui Ion Iliescu.

„Partidul AUR încă nu și-a anunțat candidatul la prezidențiale. Vom vedea ce se întâmplă. Încercăm să fructificăm la maxim această șansă. Candidatul PSD și candidatul AUR vor intra în turul doi”, a spus George Simion, într-o intervenție la România TV.

Sursa foto: Razvan Valcaneantu

George Simion se gândește la Dan Puric președinte

În opinia sa, Dan Puric ar putea fi un candidat al AUR, George Simion considerând că actorul are numerose lucuri în comun cu ideologia politică pe care o promovează partidul său. Spre deosebire de ceea ce s-a întâmplat în anul 2000, George Simion crede că victoria va fi, de această dată, a candidatului său.

Dan Puric este o valoare a neamului românesc și este un om care militează pentru aceleași lucruri pentru care milităm și noi. Cu siguranță, la fel cum Ciolacu spune că un candidat bun ar fi Ion Cristoiu, pot să vă spun că Dan Puric ar fi un președinte de succes al României. Cred că în orice confruntare electorală, candidatul AUR va câștiga și vom avea în sfârșit un președinte”, a adăugat deputatul George Simion.

Deși George Simion îl vede candidat la Cotroceni, actorul Dan Puric respinge o astfel de opțiune. El spune că nu se vede în postura de președinte și nu crede că ar putea ajuta cu ceva, dacă ar fi ales. Dan Puric a vorbit pe acest subiect în podcastul lui Ionuț Cristache de pe EVZ Play.

„Eu?! Nu. Pentru că nu mi-aș ajuta poporul. Structura, din punctul ăsta de vedere, este viciată. Vârful piramidei nu poate să răspundă de bază. Prin ceea ce fac eu scriind sau vorbind, repar baza. Dar asta nu înseamnă că sunt indiferent. Dacă pe mine mă pui cu felul meu de a fi așa… Mă vezi pe mine mumie la Cotroceni?”, a afirmat Dan Puric în podcastul lui Ionuț Cristache, România lui Cristache, de pe EVZ Play.

Sursa foto: Razvan Valcaneantu \EEC

PSD dorește un intelectual de stânga la Cotroceni

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat recent că România are nevoie de un preşedinte de stânga. Liderul PSD a precizat că la alegerile prezidențiale de anul viitor, social-democrații nu vor propune un politician ci un „intelectual”.

„Când avem discuţia de candidaturi tot timpul ne gândim numai la oameni politici. De data aceasta PSD nu va veni neapărat cu un om politic, va veni în schimb cu un intelectual. Partidul va alege. Va exista o competiţie internă în care se va înscrie cine doreşte. Eu doresc să modific statutul astfel încât şi altă personalitate, care nu este neapărat în partid, să poată candida”, declara Marcel Ciolacu, zilele trecute.

în opinia sa, România are nevoie de un politician de stânga care să conducă țara, de la Cotroceni.

„Cred cu certitudine că România are nevoie de un preşedinte de stânga, un om care împărtăşeşte principiile, în primul rând, de stânga. Este nevoie de o schimbare după 20 de ani. Sunt oameni de stânga în România care pot ocupa această funcţie, cea mai înaltă funcţie din statul român”, mai adăuga președintele PSD.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: