Un nou CICLON POLAR lovește ROMÂNIA. Stratul de ZĂPADĂ poate ajunge până la 60 de centimetri

Un nou CICLON POLAR lovește ROMÂNIA. Stratul de ZĂPADĂ poate ajunge până la 60 de centimetri

Un nou ciclon de aer rece va lovi România, în zilele următoare. Țara noastră se află sub avertizare meteo de cod galben de ninsori, polei şi ger, iar vremea este deosebit de rece în cea mai mare parte a ţării.

ANM a anunțat că un nou ciclon polar va ajunge în România și va aduce cu el cantități mari de zăpadă.

"Până spre finele săptămânii, mercurul va înregistra temperaturi cu 10 - 15 grade mai scăzute decât normalul acestei perioade.

Deja, în toată regiunea Moldovei, temperaturile s-au situat sub pragul de îngheţ, iar la această oră, în jumătatea de nord a Moldovei este destul de frig. Pe întreg parcursul săptămânii vremea va fi deosebit de rece. Dar va fi important şi ce se întâmplă din punctul de vedere al precipitaţiilor, din cauza unui nou ciclon care loveşte sud-vestul României.", a declarat directorul ANM, Elena Mateescu.

Ne puteți urmări și pe Google News

În această dimineaţă, a fost emis un nou cod galben de precipitaţii mixte, inclusiv lapoviţă şi ninsoare, în mai multe zone din ţară. Atenţionarea este valabilă până pe data de 20 martie 2018, la ora 21:00.

„Conform unor date adunate, zăpada în București ar putea ajunge, până sâmbătă, la un strat cuprins între 50 - 60 cm”, scrie B1.