Chifteluțe cu sos ca la Ikea. Secretul dressingului bine păzit

Chifteluțe cu sos ca la Ikea. Secretul dressingului bine păzitChiftele. Sursa foto: Pixabay

Chiftelele de la Ikea sunt preferate de majoritatea clienților magazinului pentru gustul aparte. Cu toate că par diferite de cele tradiționale, lista de ingrediente este cea a rețetei clasice, însă are un plus de gust. Acesta este dat de ienibahar, un condiment puternic aromat. La fel de ușor se prepară și sosul dulce de merișor.

Chiftele ca la Ikea. Secretul aromei deosebite: ienibaharul

Retailerul suedez are o cifră de afaceri impresionantă, iar majoritatea clienților care îi trec pragul nu ezită să încerce și preparatele din restaurant. Porția de chiftele cu dulceață de merișor are un preț accesibil, din acest motiv fiind preferată inclusiv de cei care poposesc în incinta magazinului doar pentru a lua masa.

Pentru a prepara chiftele de vită vei avea nevoie de următoarele ingrediente:

  • 500 grame carne de vită
  • 240 grame carne de porc
  • o ceapă
  • un cățel de usturoi
  • 4 linguri de iaurt sau smântână
  • 1 ou
  • 2 linguri de pesmet
  • o linguriță de ienibahar
  • sare/piper

Pentru sos

  • 2 căni de merișoare
  • 4 linguri de zahăr
  • o cană cu apă

Mod de preparare

Cele două tipuri de carne tocată se amestecă până când compoziția este omogenă. Peste acestea se adaugă oul, pesmetul și smântâna și se încorporează totul, arată Seattle Times.

Separat, ceapa și usturoiul se curăță și se toacă mărunt, iar apoi se pun peste compoziția de chiftele.

Chiftele

Sursa foto: Pixabay

La final se adaugă sarea, piperul și ienibaharul. Se formează chiftelele și se prăjesc în ulei de floarea-soarelui. Opțional, acestea se pot găti la cuptor, evitând procesul de prăjire.

Chiftele cu sos de merișoare

Merișoarele se spală și se pun într-o cratiță la foc mic. Se adaugă zahărul și se  amestecă în mod constant astfel încât să nu se lipească de cratiță. După ce compoziția începe să fiarbă m, se completează cu apă. Sosul dulce se lasă la fiert pentru 7-8 minute, iar apoi se ia de pe foc. Chiftelele suculente se servesc cu sosul de merișoare și cu piure de cartofi.