Evenimentul Zilei > Sport > Chelsea pleacă victorioasă de pe „Arena Naţională”. Filmul meciului
Chelsea pleacă victorioasă de pe „Arena Naţională”. Filmul meciului

Chelsea pleacă victorioasă de pe „Arena Naţională”. Filmul meciului

Bucureştiul le-a priit de minune londonezilor de la Chelsea. Trupa pregătită de tehnicianul neamţ Thomas Tuchel s-a impus în disputa de pe „Arena Naţională”, cu Atletico Madrid, cu scorul de 1 - 0 şi va pleca, în retur, din postura de mare favorită la calificarea în faza sferturilor de finală.

Chelsea pleacă victorioasă de pe „Arena Naţională”.The Blues” au zburdat pe gazonul de pe fostul stadion „Lia Manoliu”, iar experimentatul atacant al lui Chelsea, Olivier Giroud, a făcut diferenţa printr-o execuţie superbă, din apropierea punctului de la unsprezece metri. Vârful francez în vârstă de 34 de ani a marcat unicul gol al întâlnirii din capitala României, lăsându-l mască, în minutul 68, pe goalkeeper-ul de la Atletico Madrid, Jan Oblak, printr-o foarfecă bine plasată.

Elogii pentru Giroud

Reuşita lui Giroud nu l-a surprins, în schimb, deloc pe germanul de pe banca trupei britanice, Thomas Tuchel. Fostul antrenor al finalistei Ligii Campionilor din ediţia precedentă, Paris Saint – Germain, e impresionat de forma fizică în care se află veteranul din Franţa şi evidenţiază, de asemenea, modul exemplar în care se pregăteşte acesta.

Dacă îl vezi zilnic la antrenamente pe Giroud, nu poţi să fii deloc surprins de această execuţie a sa. Este într-o formă fizică maximă, iar din punct de vedere al mentalităţii sale, îmi lasă impresia că se bucură zi de zi de fotbal. Este un jucător foarte serios, care se pregăteşte la antrenamente asemenea unui tânăr de 20 de ani. Giroud e o combinaţie de seriozitate şi bucurie” l-a descris Tuchel pe omul decisiv al lui Chelsea, din bătălia cu gruparea lui Diego Simeone.

Speră la un retur pe „Stamford Bridge”. Chelsea pleacă victorioasă de pe „Arena Naţională”

Deşi căpitanul Cesar Azpilicueta şi ceilalţi coechipieri ai său s-au simţit bine la Bucureşti, Tuchel nu ia în calcul ca meciul din cea de-a doua manşă să se dispute tot pe „Arena Naţională”. Neamţul de 47 de ani îşi face încă speranţe că londonezii vor primi, în cele din urmă, acceptul de a evolua în retur, pe „Stamford Bridge”.

Sper să putem evolua în cea de-a doua manşă pe Stamford Bridge. Ne dorim să fie posibil, dar dacă nu se va putea să jucăm pe stadionul nostru, atunci vom găsi o altă soluţie, care să mulţumească pe toată lumea” a explicat Tuchel, la conferinţa de presă organizată la sfârşitul duelului cu ibericii.

Laude pentru români

După victoria la limită, obţinută de elevii săi, antrenorul german a avut numai cuvinte de laudă la adresa capitala României şi a atmosferei create în jurul acestei partide.

Pentru noi, a fost o plăcere să venim la Bucureşti. Toată lumea a fost foarte prietenoasă şi, inclusiv la hotel, am fost trataţi foarte bine. Toţi oamenii de aici, din România, s-au comportat exemplar pentru a ne oferi cele mai bune condiţii” a fost mesajul de mulţumire a lui Tuchel, transmis ziariştilor români.