Evenimentul Zilei > Sport > Atletico Madrid – Chelsea pe Arena Națională. De ce se joacă la București
Atletico Madrid – Chelsea pe Arena Națională. De ce se joacă la București

Atletico Madrid – Chelsea pe Arena Națională. De ce se joacă la București

Atletico Madrid și Chelsea Londra își dispută, în această seară, prima manșă din optimile de finală ale Champions League, pe Arena Națională din București.

Atletico Madrid și Chelsea se întâlnesc pe Arena Națională în primul tur al optimilor de finală a Champions League. Meciul va începe de la ora 22.00, ora României și va fi transmis pe Digi Sport 1.

Comentatorii sportivi au estimat că pe Arena Națională, între Atletico Madrin și Chelsea, se va disputa un meci de 1,5 miliarde de euro. Aceasta este valoarea jucătorilor vedetă care evoluează pentru cele două formații.

Înaintea meciului de la București, Atletico are problem de lot. Lui Simeone îi lipsesc cinci jucători importanți. Yannick Carrasco, Jose Gimenez și Sime Vrsaljko sunt accidentați, iar Hector Herrera a fost infectat cu Covid-19. La rândul său Trippier este suspendat din cauza scandalului cu pariuri în care a fost implicat.

De cealaltă parte, din lotul lui Chelsea lipsește Thiago Silva, indisponibil din cauza unei accidentări.

Atletico Madrid – Chelsea pe Arena Națională

Decizia ca meciul să se dispute al București a fost adoptată de UEFA din cauza restricțiilor COVID-19 din Spania. Conform reglementărilor, englezii nu ar fi putut să se deplaseze la Madrid pentru jocul din această seară.

În aceste condiții, oficialii lui Atletico Madrid, gazdele întâlnirii din această seară, au ales Arena Națională. Spaniolii sunt de părere că Bucureștiul le poartă noroc, după finala UEFA Europa League din 2012.

„A fost un moment important şi pentru club, pentru că a câştiga un trofeu este mereu important. Desigur că amintirea aceea ne bucură”, a spus Diego Simeone – antrenorul echipei Atletico Madrid.

Atletico Madrid a ajuns duminică seara în România și au făcut un antrenament oficial pe Arena Națională. Aceasta spre deosebire de englezii de la Chelsea, care au preferat să se deplaseze în cursul serii de luni.

Cele două echipe sunt la egalitate

Atletico Madrid şi Chelsea Londra sunt la egalitate perfectă în întâlnirile directe din cupele europene. Cele două echipe s-au întâlnit de şapte ori, iar ambele echipe au obţinut câte două victorii.

Ultima oară, Atletico a eliminat Chelsea în semifinalele UEFA Champions League din 2014. Atunci, spaniolii au eliminat echipa londoneză şi au ajuns în finala UEFA Champions League.