Evenimentul Zilei > Sport > Doliu în lumea sportului internațional. A murit chiar după meci. A scris istorie
Doliu în lumea sportului internațional. A murit chiar după meci. A scris istorie

Doliu în lumea sportului internațional. A murit chiar după meci. A scris istorie

Zlatko Saracevici, unul dintre cei mai cunoscuți antrenori din Europa, a murit, duminică, după un meci de campionat.

Duminică, Zlatko Saracevici, celebrul antrenor de handbal din Croația, a murit după un meci de campionat. Acesta avea 59 de ani, iar cauza decesului său a fost un atac de cord. Zlatko Saracevici antrena echipa de handbal femin Podravka Koprivnica.

Decesul acestuia s-a produs la volan, în timp ce o ducea acasă după meci pe Barbara Stancin, antrenoarea portarilor. Aceasta a chemat o ambulanță, iar Zlatko Saracevici a fost transportat de urgență la spital. Din nefericire, medicii nu au mai putut face nimic pentru a îi salva viața. Aceștia au încercat să ăl resusciteze timp de 40 de minute.

De-a lungul carierei sale, Zlatko Saracevici a căștigat numeroase medalii la Campionatele Mondiale.

Zlatko Saracevici a murit. A scris istorie la Campionatele Mondiale

La Campionatul Mondial din 1986, din Elveţia, el a câștigat medalia de aur, medalia de bronz la Jocurile Olimpice de la Seul, din 1988, ambele cu reprezentativa Iugoslaviei, medalia de aur la JO din 1996, de la Atlanta, medalia de argint, la CM din 1995, din Islanda, şi bronz la Campioantul European din 1994, din Portugalia, cu Croaţia, scrie lequipe.fr.

Unul dintre cei mai mari antrenori de handbal din România, răpus de COVID-19

În luna noiembrie, unul dintre cei mai mari antrenori de handbal din România a murit din cauza Covid-19.

Marius Cosoi, tatăl Laurei Cosoi, a fost profesor de educaţie fizică la Colegiul Naţional din Iași şi antrenor de handball şi baschet. Ultima dată când echipa de baschet feminin a promovat în divizia A, Marius Cosoi s-a aflat la “cârma” echipei. Bărbatul suferea de ceva vreme de diabet zaharat.

„Unul dintre cei mai mari antrenori de handbal pe care i-a avut sportul ieșean s-a stins din viață după ce a fost infectat cu coronavirus.

Oamenii buni se duc, răpuși de nenorocirea asta căreia nu-i dăm de capăt încă. Profesorul Marius Cosoi a fost un om dedicat sportului și Iașului. A șlefuit nenumărate talente în handbal și baschet, masculin și feminin. A condus echipa de baschet fete Politehnica Iași în divizia A. Mi-a fost profesor de sport și, ca extremă stângă, am făcut parte din echipa de handbal băieți a școlii 22, care a jucat în faza regională și cea națională a „Daciadei”, cum se numea întrecerea școlară înainte de ’90”, a scris Cătălin Eugen Caba, vicepreședintele Federației Române de Scrabble.