Evenimentul Zilei > Monden > Ce se întâmplă cu Regina? Charles și William se pregătesc să preia tronul. Au luat decizii, dar l-au exclus pe Harry
Ce se întâmplă cu Regina? Charles și William se pregătesc să preia tronul. Au luat decizii, dar l-au exclus pe Harry

Ce se întâmplă cu Regina? Charles și William se pregătesc să preia tronul. Au luat decizii, dar l-au exclus pe Harry

Prințul Charles și Prințul William „se bucură să muncească foarte mult”, în timp ce își asumă mai multe responsabilități în cadrul Casei Regale din cauza vârstei înaintate a Reginei Elisabeta. Charles și William fac „un pas înainte” și vor să se „întreacă pe ei înșiși” în activitățile pe care le prestează.

Viitorii potențiali Prințul William și Prințul Charles sunt dornici să „stea alături de Regină”, potrivit unui expert regal. Ieri s-a anunțat că monarhul, în vârstă de 95 de ani, își va anula călătoria în Irlanda de Nord, în urma sfaturilor primite de la medicii săi. În ultimii ani, prințul de Wales și ducele de Cambridge și-au sporit profilul public în ceea ce privește sprijinul pe care îl oferă Reginei Elisabeta.

Charles și William „vor să demonstreze că sunt alături de regină și de țară”

La emisiunea „Good Morning Britain”, expertul regal Angela Levin a declarat: „Ei bine, cred că pot organiza lucrurile într-un mod ușor diferit, dar se bucură de faptul că muncesc foarte mult și fac tot ce pot. Vor să demonstreze în continuare că vor fi alături de regină și alături de țară”.

Atât prințul Charles, cât și prințul William au însoțit-o pe regină la o recepție la Castelul Windsor, marți, unde s-au întâlnit cu lideri de afaceri internaționali, precum fondatorul Microsoft, Bill Gates.

Fiul cel mare al reginei a călătorit, de asemenea, alături de ea la Cardiff și Edinburgh pentru a ajuta la deschiderea celei de-a șasea sesiuni a parlamentelor lor.

De la întoarcerea din vacanța de vară de la Balmoral, regina a efectuat o serie de angajamente de profil înalt, printre care lansarea de ștafetă pentru Jocurile Commonwealth-ului, participarea la cursele de la Ascot și participarea la o congregație la Westminster Abbey.

Va mai deveni Prințul Charles rege?

O lume întreagă va privi cu inima frântă ziua neagră din Casa Regală, nu există dubii. Monarhia, însă, nu poate suferi „întreruperi” astfel încât trebuie luată imediat o decizie radicală, la scurt timp după evenimentul tragic. Așa funcționează regalitatea. Nu există nicio îndoială că Charles va fi rege, dar mulți dintre supușii săi s-ar putea gândi că este prea în vârstă; ar prefera ca William să succeadă bunicii sale.

Problema este că, în urma interviului „ciudat” pe care Prințul Charles l-a oferit pentru BBC, în legătură cu schimbările climatice, tot mai multe persoane din spațiul public, inclusiv analiști regali, încep să se întrebe dacă nu cumva conducerea ar trebui preluată de Prințul William.

Regina Elisabeta se confruntă cu probleme de sănătate

Miercuri după-amiază, Regina Elisabeta urma să se deplaseze în Irlanda de Nord pentru a efectua un turneu de două zile pentru a sărbători cea de-a 100-a aniversare a acestei țări. Cu toate acestea, la ora 11.00, Palatul Buckingham a emis o declarație în care se spune: „Regina a acceptat cu părere de rău sfatul medical de a se odihni în următoarele câteva zile.

Majestatea Sa are o stare de spirit bună și este dezamăgită că nu va mai putea vizita Irlanda de Nord, unde trebuia să efectueze o serie de angajamente astăzi și mâine. Regina transmite cele mai calde urări de bine poporului Irlandei de Nord și așteaptă cu nerăbdare să o viziteze în viitor”.

Se înțelege că boala ei nu are legătură cu COVID-19 și că în prezent se odihnește la Castelul Windsor. În ultimele săptămâni, regina a apărut în spațiul public, însă, sprijinindu-se de un baston de mers, pe care nu l-a mai folosit de când a suferit o operație la genunchi în anul 2003.

S-a precizat că ea folosea bastonul ca o sursă de „confort”, nu ca o necesitate medicală, potrivit The Express.