Evenimentul Zilei > EVZ Special > Prințul Charles, anchetat de Scotland Yard, după moartea prințesei Diana. Scrisoarea misterioasă al cărei mesaj nu a fost lămurit vreodată
Prințul Charles, anchetat de Scotland Yard, după moartea prințesei Diana. Scrisoarea misterioasă al cărei mesaj nu a fost lămurit vreodată

Prințul Charles, anchetat de Scotland Yard, după moartea prințesei Diana. Scrisoarea misterioasă al cărei mesaj nu a fost lămurit vreodată

Conform unui fost șef de la Scotland Yard, prințul Charles a trebuit să dea explicații după de prințesa Diana a murit la Paris, în anul 1997.

Prințul Charles a fost interogat în dosarul care ancheta moarta prințesei Diana, în 1997. Tragedia s-a produs la Paris, în Franța, iar Charles a fost luat la întrebări de autoritățile din Marea Britanie ca potențial martor în acest caz. Dezvăluirea a fost făcută de lordul Stevens, fostul șef al Scotland Yard.

Prințul Charles a fost anchetat de Scotland Yard în cazul morții prințesei Diana

Cu doi ani înainte de-a muri, prințesa Diana a scris o scrisoare prin care își prezicea propria dispariție, că va muri într-un accident de mașină din cauza „defecțiunilor de frână și a rănilor grave pe care le va suferi la cap”, conform jurnaliștilor de la Express.

Lordul Stevens a spus că prințul Charles nu a putut explica, la vremea respectivă, de ce a scris prințesa Diana acea scrisoare. Fostul șef de la Scotland Yard a afirmat că ar fi putut fi vorba despre paranoia de care dădea dovadă Diana atunci când venea vorba despre propria-i securitate.

La acea vreme, paranoia ar fi putut să fie exploatată de Martin Bashir, jurnalistul de la BBC care a realizat în 1995 celebrul interviu cu Diana, care a aruncat în aer liniștea Casei Regale a Marii Britanii.

Scandal la 26 de ani după celebrul interviu acordat de Diana

„Nu știm ce i-a spus Bashir Dianei”, a afirmat lordul Stevens, care a mai precizat: „Atunci când am urmărit interviul respectiv nu ne-am gândit că jurnalistul ar fi putut să facă ceva fraudulos.” Luna trecută, în Albion a izbucnit un mare scandal legat de acea discuție purtată de prințesa Diana și Martin Bashir. Contextul a fost unul special și îl incriminează pe jurnalist. Dar și pe cei de la BBC, care au difuzat materialul. Pentru că asupra Dianei s-ar fi exercitat presiuni.

Scrisoarea Dianei din octombrie 1995 a fost lăsată într-o cameră a Palatului Kensington. Și îi era adresată majordomul ei Paul Burrell. A fost o dovadă care a stat la baza speculațiilor ce vizează faptul că moartea ei a fost o conspirație. În scrisoare se mai preciza și faptul că prințul Charles se va căsători cu fosta bonă.