Evenimentul Zilei > Monden > Va mai deveni Prințul Charles rege? După declarațiile făcute, toată lumea îl preferă pe William: „Trădare?”
Va mai deveni Prințul Charles rege? După declarațiile făcute, toată lumea îl preferă pe William: „Trădare?”

Va mai deveni Prințul Charles rege? După declarațiile făcute, toată lumea îl preferă pe William: „Trădare?”

Prințul Charles, un om foarte decent, susțin unele voci, și-a dedicat viața ajutorării tinerilor care au trăit în condiții defavorizate. Totuși, reprezentantul Casei Regale din Marea Britanie a ajuns într-un punct de răscruce. Fiecare zi îl apropie de preluarea tronului. Trist este că s-ar putea ca ultima zi a vieții sale să survină chiar la scurt timp după ce va prelua conducerea regală - iar în acest caz, ce va urma?

O lume întreagă va privi cu inima frântă ziua neagră din Casa Regală, nu există dubii. Monarhia, însă, nu poate suferi „întreruperi” astfel încât trebuie luată imediat o decizie radicală, la scurt timp după evenimentul tragic. Așa funcționează regalitatea. Nu există nicio îndoială că Charles va fi rege, dar mulți dintre supușii săi s-ar putea gândi că este prea în vârstă; ar prefera ca William să succeadă bunicii sale.

Prințul William, preferat de britanici în locul lui Charles

Problema este că, în urma interviului „ciudat” pe care Prințul Charles l-a oferit săptămâna aceasta pentru BBC, în legătură cu schimbările climatice, tot mai multe persoane din spațiul public, inclusiv analiști regali, încep să se întrebe dacă nu cumva conducerea ar trebui preluată de Prințul William, notează The Express.

Problema în cauză pare că devine cel mai „fierbinte” subiect referitor la Casa Regală britanică. Prințul Charles a fost „foarte drăguț, dar puțin ciudat”. Când a spus că nu mănâncă produse lactate lunea, că evită carnea și peștele două zile pe săptămână și că Aston Martin-ul său funcționează cu surplus de vin alb și zer de la fabricarea brânzei, mulți au început să acuze că se uită, de fapt, la un film Disney. Prințul Charles „și-a descris afecțiunea pentru grădina sa scoțiană ca fiind o obsesie a unui bătrân”, scrie presa internațională.

În mod ironic, preocuparea de o viață a lui Charles pentru conservarea naturii, pentru care a fost batjocorit cândva, a devenit în prezent un „subiect de ultimă oră”. S-a dovedit că avea dreptate, însă „timpul a evoluat”.

„O trădare sau doar un gând interesant?”

„Există loc doar pentru un singur înțelept străvechi în runda de celebrități britanice, iar acel loc a fost ocupat de Sir David Attenborough”, comentează presa britanică despre interviul oferit de Prințul Charles.

„Mă tem că binecuvântarea longevității mamei sale înseamnă că a pierdut șansa de a prelua tronul”, s-a exprimat o prezentatoare TV britanică, pe nume Judy Finnigan. „Ne aflăm la începutul unui nou ciclu ecologic, o luptă globală sălbatică pentru resurse prețioase care nu va fi deloc plăcută. Nu avem cu toții nevoie să știm când ne trece vremea?

Oricât de adorabil ar fi Charles, ar putea tânărul nostru prinț cu capul pe umeri și soția sa admirabil de sigură pe ea să ofere o conducere mai viguroasă? Este o trădare sau doar un gând interesant?”, a mai spus jurnalista britanică.