Evenimentul Zilei > Actualitate > CFR suspendă trenurile din cauza coronavirusului. Ce curse nu vor mai circula
CFR suspendă trenurile din cauza coronavirusului. Ce curse nu vor mai circula

CFR suspendă trenurile din cauza coronavirusului. Ce curse nu vor mai circula

CFR Călători a anunțat că va suspenda pentru o perioadă circulația trenurilor pe anumite linii.

Este vorba în special de acele trenuri cu care se deplasau elevii către și dinspre unitățile de învățământ. Totodată, aceeași măsură se va lua și în cazul trenurilor destinate navetiștilor.

„Ca urmare a deciziilor Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă, coroborate şi cu deciziile administraţiilor feroviare din ţările vecine, în vederea combaterii răspândirii infecţiei cu Covid-19, CFR Călători va lua măsuri care vor viza suspendarea temporară a circulaţiei unor trenuri în trafic intern şi internaţional cu respectarea posibilităţii de mobilitate a persoanelor”, anunță CFR Călători pe site-ul oficial.

Astfel, în perioada 16-20 martie 2020, compania CFR Călători va suspenda temporar unele trenuri care aveau drept scop transportul elevilor de la domiciliu la centrele şcolare. În această perioadă, Ministerul Educației a suspendat cursurile școlare.

De asemenea, CFR Călători monitorizează atent gradul de ocupare a trenurilor în condiţiile în care mai multe firme și-au manifestat intenția de a trece la un program redus de muncă.

„În aceste condiţii, este posibilă suspendarea unor trenuri de navetă. Orice modificare în graficul de circulaţie al trenurilor va fi anunţată public.  În toate situaţiile, măsurile de suspendare temporară a unor trenuri vor fi luate astfel încât se se asigure în continuare mobilitatea pasagerilor şi să se adapteze cât mai bine cerinţelor de trafic pe intervalele orare cele mai solicitate ale unei zile. Măsurile luate în această perioadă de către companie au ca scop restrângerea răspândirii infecţiei cu Covid-19, protecţia, siguranţa şi securitatea călătorilor şi a personalului propriu”, precizează CFR Călători.

Altfel, întrucât Ucraina va sista începând cu data de 17.03.2020 circulaţia trenurilor internaţionale de călători pe teritoriul său, CFR Călători a decis să limiteze circulaţia trenurilor internaţionale 380/381 Bucureşti Nord – Suceava – Vadu Siretului şi retur, până la/ de la Suceava şi să suspende circulaţia trenurilor 1384/ 1385 Suceava – Vadu Siretului şi retur.

Foarte important de știut: pasagerii care au achiziționat deja bilete sau abonamente la trenurile cu circulaţie suspendată vor primi, la cerere, contravaloarea biletelor și/ sau a călătoriilor achiziţionate şi neutilizate!