CFR Marfă scoate la vânzare Hotelul Express, din Predeal. Cât costă și cine va încasa banii

CFR Marfă scoate la vânzare Hotelul Express, din Predeal. Cât costă și cine va încasa banii CFR Marfă. Sursa foto: Arhiva EVZ

CFR Marfă scoate la vânzare Hotelul Express, din Predeal. Hotelul este clasificat la 3 stele. Instituția trebuie să restituie un ajutor de stat considerat ilegal de către Comisia Europeană.

CFR Marfă scoate la vânzare Hotelul Express, din Predeal

„CFR Marfă scoate la vânzare Hotelul Express, din Predeal. Hotelul este clasificat la 3 stele, are 23 de camere duble, patru apartamente şi două camere triple, cu un restaurant ce poate găzdui până la 60 de persoane, o bucătărie complet echipată, o sală de conferinţe cu o capacitate de 60 de locuri, o sală de fitness şi spaţii administrative”, se arată în comunicat.

Hotelul Express a fost construit în perioada 2003–2006 din fonduri proprii, pe o suprafaţă aflată în proprietatea CFR Marfă, în staţiunea Predeal, judeţul Braşov. Hotelul a fost integrat în circuitul turistic în 2014.

Hotelul, o destinaţie de vacanţe, tabere sau întâlniri de afaceri

Cu o structură arhitecturală de aproximativ 2.500 mp de tip demisol+parter+2 etaje+mansardă, hotelul poate fi o destinatie potrivită pentru vacanţe individuale, tabere sau întâlniri de afaceri.

Ne puteți urmări și pe Google News

Sala de conferinţe poate susţine organizarea de workshop-uri, congrese, training-uri, şedinţe, prezentări sau lansări de produse iar pentru cei activi hotelul poate fi un punct de plecare pentru o varietate de activităţi în aer liber: drumetii pe munte, ski sau snowboarding in sezonul rece sau excursii de descoperire a zonei.

Galeria de imagini a proprietăţiiHotelul Express. Sursa foto: Facebook.

CFR Marfă trebuie să restituie un ajutor de stat considerat ilegal de către Comisia Europeană

Compania estimează pentru acest an pierderi de 22,3 milioane lei şi venituri totale de 1,2 miliarde lei. Rezultatul brut preconizat este de 915.000 lei. Numărul de personal prognozat la finele anului 2024 este de 3.414 salariaţi.

Galeria de imagini a proprietăţiiHotelul Express. Sursa foto: Facebook.

„Deoarece CFR Marfă se află în situaţia de a restitui un ajutor de stat considerat ilegal de către Comisia Europeană, societatea desfăşoară un proces amplu de valorificare a activelor neutilizate în activitatea de transport feroviar de mărfuri.

Astfel, în conformitate cu articolul 248 din Codul de Procedură Fiscală, CFR Marfă a decis să valorifice toate activele care nu au o utilitate directă în activitatea de exploatare, inclusiv spaţiul hotelier detinut in staţiunea Predeal”, precizează instituția.