Evenimentul Zilei > Social > Cercetătorii au descoperit care e cea mai mare problemă a timișorenilor
Cercetătorii au descoperit care e cea mai mare problemă a timișorenilor

Cercetătorii au descoperit care e cea mai mare problemă a timișorenilor

Timișoara e plină ce praf, cu bordurile sparte, străzile asfaltate prost și șantiere începute odată, care blochează mult circulația. Timișoara are câteva sute de semafoare despre care taximetriștii și restul șopferilor spun că mai mult încurcă traficul, și un sistem de supraveghere video care nu pare funcțional. Mai sunt hoții care acționează în tramvaie, dar și alte probleme, nu neaparat vizibile cu ochiul liber. Și totuși, două treimi dintre timișoreni consideră că orașul lor se îndreaptă într-o direcție bună.

Un nou studiu dat publicității de Universitatea de Vest din Timișoara arată care sunt cele mai mari probleme ale orașului de pe Bega –  lipsa locurilor de parcare, preţurile ridicate ale apartamentelor, clădirile vechi neîntreţinute şi trotuarele sparte. Ultima ediție a  „Barometrului calităţii vieţii din Timişoara”, studiul sociologic realizat de profesorii de la Universitatea de Vest Timişoara şi Universitatea Politehnica Timişoara mai spune și că în proporţie de 67 la sută timișorenii apreciază că oraşul se îndreaptă spre o direcţie bună.

În total, au fost preluate răspunsurile a 1663 de persoane, provenind din toate cele 24 de cartiere ale Timişoarei, aşa cum sunt ele prevăzute în Planul Urbanistic General. Cei care deţin case şi apartamente noi sunt mai optimişti. Nu există diferenţe mari de opinie între cei născuţi aici şi cei care provin din alte zone. Totuşi, timişorenii care s-au instalat aici din străinătate alte zone ale țării cei mai optimiști.

Analiza referitoare la situaţia infrastructurii a scos la iveală cea mai mare problemă ridicată de timişoreni: lipsa locurilor de parcare. O problemă semnalată de ani de zile care nu își găsește încă soluționarea. În ciuda investitorilor care ar dori să construiascp două parcări etajate în oraș, municipalitatea nu pare să agreeze inițiativa, discuțiile stagnând de luni bune.

A doua mare problemă a orașului e reprezentată de clădirile vechi, drumurile, trotuarele şi doar după acestea pistele de biciclete şi transportul în comun. Jumătate dintre cetăţeni sunt nemulţumiţi de iluminatul public inexistent.