Centralul român Istvan Kovacs, delegat să arbitreze returul din Champions League, Barcelona-PSG

Centralul român Istvan Kovacs, delegat să arbitreze returul din Champions League, Barcelona-PSG Istvan Kovacs; sursă foto: Facebook

Istvan Kovacs va arbitra returul sferturilor de finală Champions League dintre extratereștrii de la FC Barcelona și francezii de la PSG. Meciul este cu atât mai important cu cât ambele echipe au șanse să se califice în faza superioară a competițiie. Catalanii s-au impus în tur cu 3-2.

Istvan Kovasc va arbitra FC Barcelona - PSG

Meciul dintre Barcelona și PSG se va disputa marți, 16 aprilie de la ora 22:00. Centralul român Istvan Kovacs este unu dintre cei mai apreciați arbitrii români. După ce a arbitrat returul optimilor de finală Villareal-Marseille arbitrul român a fost delegat de UEFA să arbitreze returul de pe Camp Nou.

Din brigada lui Istvan Kovacs mai fac parte tușierii Vasile Marinescu și Ovidiu Artene, iar Horațiu Feșnic va fi rezervă. Marco Fritz și Bastian Dankert vor sta în camera VAR. Va fi a doua oară pentru centralul din Carei când îl arbitrează pe Mbappe și compania.

Istvan Kovacs delegat la returul Barcelona-PSG

Sursa foto: Arhiva EvZ

Barcelona-PSG, marți la ora 22:00

Arbitrul român a condus meciul Newcastle-PSG încheiat cu victoria categorică a britanicilior. Newcastle s-a impus cu 4-1. În vârstă de 39 ani de ani centralul român a bifat cinci meciuri în această ediției de Champions League, un meci în Europa League și alte două în fazele inferiorare UCL.

Ne puteți urmări și pe Google News

Istvan Kovacs ajunge la 22 de meciuri arbitrate în cea mai importantă competiție fotbalistică. Cea mai tare partidă atrbitrată de român a fost Manchester City-Real Madrid, din semifinalele sezonului 2022-2023, încheiat cu victoria elevilor lui Pep Guardiola.

Istvan Kovacs

Sursă foto: Arhiva EvZ

Meciuri arbitrate de Istvan Kovacs în Champions League 2023-2024

Meciuri arbitrate de Istvan Kovacs în ediția 2023-2024 Champions League:

  • Newcastle - PSG 4-1;
  • Arsenal - Sevilla 2-0;
  • AC Milan - Borussia Dortmund 1-3;
  • FC Porto - Șahtior 5-3;
  • Inter - Atletico Madrid 1-0.

Catalanii vor juca fără Sergi Roberto și Andreas Christense. Ambii au luat cartonaș galben în tur și vor fi suspendați pentru returul din Spania. Barcelona a câștigat pe Parc de Princes grație golului înscris de Christensen în minutul 77, potrivit DigiSport.